Dit project is afgerond
Project
Klaar

Kerstboom voor je buurt?

Geplaatst op 12 oktober 2022, 16:13 uur
Illustration

Dit jaar gaan we een Warme Winter Actie in januari organiseren voor de Goudse buurten. Dat betekent dat we dit jaar geen kerstbomen aanbieden. Uiteraard willen we iedereen wel aanmoedigen een mooie buurtboom (met alle gezelligheid die erbij hoort) te verzorgen voor de buurt.  

Hieronder vind je drie ideeën hoe je dit zou kunnen doen.


1. Geld inzamelen in de buurt en een boom (met verlichting) aanschaffen. Dit is waarschijnlijk de makkelijkste manier, maar niet iedereen heeft het geld/netwerk hiervoor.  
2. Je kunt ook een alternatief bedenken voor de boom. Zo zijn er mensen die een houten boom hebben getimmerd of een fairybell. Ook kun je bij elkaar komen rondom een vuurkorf en samen chocolademelk drinken. Samen iets maken en verzinnen is ook erg leuk!
3. Wil je graag een boom en heb je geld nodig, dan zijn hier mogelijkheden voor. Denk bijvoorbeeld aan de GoudApot. Huurders kunnen ook terecht bij het Trots op je Buurt Fonds (Mozaiek Wonen) en/of het Leefbaarheidsbudget (Woonpartners Midden-Holland).

Enkele tips voor je aanvraag:

  • Check van tevoren wat voor boom je wilt kopen en wat deze kost. Afgelopen 2 jaar hadden wij gezaagde bomen van 200-240cm met een houten kruis en zandzakken ter verzwaring. Je kunt ook voor bomen met kluit kiezen, dan moet je deze in een bak zetten. Na afloop moet je de boom zelf afvoeren of herplanten. Wellicht kan een verkoper de boom ook afvoeren. Regel dit met de verkoper.
  • Maak een plannetje. Wat voor leuks ga je doen rond de Buurtboom? Wie zijn hierbij betrokken? Welke andere kosten maak je? Deze kun je als cofinanciering gebruiken. Bij de meeste aanvragen moet je een simpele begroting toevoegen. Houd zowel het plan als de begroting simpel.
  • Wacht niet te lang met aanvragen. Bij de GoudApot kan het maximaal zes weken duren voordat je antwoord krijgt.
  • Onze leveranciers de afgelopen twee jaar waren Camping Streefland (0182 502 297, info@campingstreefland.nl) en Tuinplantenloods.nl (0612600865, info@tuinplantenloods.nl, online bestellen + bezorgd thuis).
    Je kunt natuurlijk ook naar een Tuincentrum of andere punt gaan waar ze kerstbomen verkopen.
  • Een mooi en duurzaam alternatief is BeterBoompje. In plaats van een wegwerpboom, koop je een kerstboom die vervangen wordt door échte kerstbomen die teruggeplant (en hergebruikt) worden. In Gouda is ook een verkooplocatie bij de Stadskant.

We hopen je op deze manier te hebben geholpen met de Buurtboom. Houd vooral de Warme Winter Actie in de gaten. Op deze manier maken we ook januari leuker en fijner in de buurt.

Veel plezier met de kerstboom in je buurt!

Benieuwd naar alle buurtbomen van vorig jaar? Check het filmpje 150 kerstbomen met alle foto’s: Zo gezellig kan het worden! 

thema sociale cohesie

Deel dit:
1 reactie

Marina de Horn

Top! Waar vind ik meer informatie over de Warme Winter Actie ?
zo 16 oktober 2022 12:50

Peterpaul Kloosterman

Ha Marina, we gaan binnenkort een brainstorm houden. Heb je zin om daar bij te zijn?
di 18 oktober 2022 11:31
Wil je reageren? Meld je dan aan.