Project
Lopend

Gouda Peukenvrij

Geplaatst op 5 januari 2023, 15:28 uur
Illustration

Gouda Peukenvrij zet zich in voor een peukenvrije binnenstad van Gouda. Samen zorgen we ervoor dat er geen peuken in rioolputten verdwijnen en op straat eindigen.
Gouda Peukenvrij maakt mensen bewust dat peuken niet op straat horen. Peuken die in het milieu verdwijnen, vergaan nooit. Éen peuk verontreinigt duizend liter water.

Toelichting

Op 1 juli doen we mee met de landelijke actie Plastic Peukmeuk.

We starten voor deze actie met peukenrapen met een groep op de kruising Kleiweg/Turfmarkt en met een groep bij 't Govertje vlakbij station Goverwelle. 

Er doen 65 gemeenten mee aan deze landelijke actie (Plastic Peukmeuk 2023)

en Gouda wil daarbij niet ontbreken. Ook in het buitenland loopt de peukmeuk (Plastic Buttsmut) goed. Naast Nederland zijn er 15 grote organisaties in 10 landen die hun achterban oproepen om mee te doen.

Hoe meer aandacht voor dit probleem, hoe groter de impact die we uiteindelijk kunnen maken.

De organisatie van Plastic Peukmeuk heeft de staatsecretaris ertoe aangezet om te onderzoeken of een Europees verbod op de sigarettenfilter haalbaar is. Wij zien liever eerst een landelijk verbod en daar zullen we voor blijven vechten, al zijn we als vervolgstap natuurlijk blij met een Europees verbod. Daarvoor is het nodig dat wij, als peukenrapers, ook vanuit het land de druk op de ketel houden en met jullie hulp gaat dat zeker lukken! Samen zijn we sterk!!!

thema 
water en groen, natuur, leefbaarheid, gezondheid/ bewegen
Gewenst resultaat 
Mensen zijn zich er van bewust dat peuken niet op straat en ook niet in rioolputten moeten worden gegooid.
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Yvonne Annet Burger-Cools

Project volgens planning

Zaterdag 1 juli 10:00 uur peukenraapactie voor Plastic Peukmeuk 2023. We starten voor deze landelijke actie met peukenrapen met een groep op de kruising Kleiweg/Turfmarkt en met een groep bij 't Govertje vlakbij station Goverwelle. 

Er doen 65 gemeenten mee aan deze landelijke actie en Gouda wil daa...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Yvonne Annet Burger-Cools

Project volgens planning

As zaterdag 1 juli 10 uur start de peukenraapactie, locatie kruising Kleiweg/Turfmarkt en in Goverwelle bij 't Govertje.

Kom je ons helpen peuken rapen? Hoe meer rapers, hoe groter het verschil. 

0
Open de update in eigen pagina