Project
Lopend

Josephbuurt Bruist

Geplaatst op 5 mei 2023, 15:42 uur
Illustration

Er gebeuren mooie dingen in de Josephbuurt zoals de jaarlijkse IJsselmarkt/ Josephmarkt, activiteiten als Groen Moet je Doen, Lief &
Leedstraten, biljarten, koken voor het Leger des Heils, huiskamerconcerten etc.
Naast buurthuis ’t Gebouwtje is er ook een leuk Buurtpunt (aan het Zoutmanplein) waar bewoners gebruik van kunnen maken voor activiteiten.

Toelichting

Op 7 februari en 7 maart 2023 zijn er Bruisavonden gehouden in het Buurtpunt om elkaar te ontmoeten en te horen hoe we de buurt nog fijner, mooier en gezelliger kunnen maken. Er zijn mooie ideeën bedacht en er zijn ook al een aantal ideeen in uitvoering:

Elke vrijdag van 9.30 - 11.30 uur kun je meedoen in het Buurtpunt met Hobby-/Creaclub de Rode Draad.

Op 19 maart deed een groepje bewoners mee aan de Opschoondag. Zij hebben de Grijpertjes opgericht, een groep die regelmatig samen gaat wandelen en opruimen. Afspraken maken ze via een appgroep. Wil je ook (af en toe) meelopen? Meld je aan voor de appgroep via Kelly de Wit, 06-11224844.

Verder zijn er veel bewoners die zich sterk maken voor meer groen in de buurt. Zo is er een idee voor 'Pauzetuinen': kruidentuinen en snijbloemen in bakken op plekken waar de bomen weg zijn. En in de Josephbuurt was de aftrap van het NK Tegelwippen in Gouda!

Theo Lucas, auteur van het boekje 100 jaar Josephbuurt gaat een rondleiding geven door de buurt. Datum wordt nog bekend gemaakt (waarschijnlijk ergens in juni)

Verder is het plan om een infobord te plaatsen in de speeltuin Zoutmanplein. En er is een idee voor een sjoeltoernooi en andere spelletjesactiviteiten in het Buurtpunt.

thema water en groen, sociale cohesie, duurzaamheid & energie, wijk-/stadsontwikkeling, netwerk/ organisatie, creatief, kunst/ cultuur(-historie), leefbaarheid, spelen
Gewenst resultaat Josephbuurt nog fijner, mooier en gezelliger.
Deel dit: