Project

Stroopwafel Gesprekken

Geplaatst op 8 mei 2023, 14:46 uur
Illustration

‘Stroopwafel Gesprekken’ is een leuke manier om met een groepje van 6-8 mensen uit de buurt een verdiepend gesprek te voeren over een prikkelende vraag. Op deze manier leer je elkaar beter kennen en ontstaat er meer waardering onderling.

Toelichting

Hoe ziet zo’n stroopwafel gesprek eruit?
Je komt samen in een huiskamer of een andere plek in je buurt, bijvoorbeeld in een buurthuis of clubgebouw. Met dit groepje ga je in gesprek over één centrale vraag. Eerst krijgt iedereen de tijd om antwoord te geven op deze vraag waarbij de anderen alleen luisteren. Later kun je elkaar vragen stellen en dieper ingaan op wat er gezegd wordt. Het belangrijkste is dat iedereen gehoord wordt, iedereen kan delen wat hij of zij wil en ieder evenveel spreektijd krijgt. Op deze manier blijft het leuk, veilig voor iedereen en kan de onderlinge band groeien.

Pilot buurtgesprekken
We zijn aan het proefdraaien met de methodiek. Vind je het leuk om het uit te oproberen in je eigen straat of buurt? 
Voor iedereen die een Stroopwafel Gesprek wil begeleiden is er een set die je kunt lenen bestaande uit een stroopwafelblik, kaartjes met 'spelregels', kaartjes met mogelijke gespreksonderwerpen en uitleg erbij. Ook kunnen we via Gouda Bruist een ruimte regelen in een buurthuis als je het gesprek niet bij iemand thuis wilt houden en een pak stroopwafels :-). Neem voor meer informatie contact op met Arie Jan.

thema 
sociale cohesie, leefbaarheid
Init.
Deel dit:
1 reactie

Miriam Davila Toro

ma 15 mei 2023 16:59
Het is een geweldige kans om authentiek te zijn en met respect en empathie naar mensen te luisteren. Bedankt voor deze ruimte. Groet, Miriam Davila.