Project

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Geplaatst op 31 mei 2023, 16:59 uur
Illustration

Op 1 juli wordt Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, gevierd. Ook in Gouda wordt deze dag gevierd. Speciaal voor de viering van de afschaffing van de slavernij, Keti Koti, richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken. De relatie tussen Gouda’s rijkdommen ten tijde van de West-Indische en Oost-Indische compagnie is de inspiratie geweest voor het object dat geëxposeerd gaat worden. 
Als tiener verwonderde ik me al over die vreemde keramische pijpdelen in de grond van de tuin van mijn ouders op Aruba. Weinig Gouwenaars weten dat kleipijpen betaalmiddelen waren waarmee slaven werden aangekocht. Langs vele kuststreken in de wereld, vindt men o.a. Goudse pijpdelen. Wisten wij dat goudse pijpen als betaalmiddel dienden voor de handel in slaven?

 

Toelichting

Mee helpen aan het tot stand komen van de tentoonstelling?
Helaas komt uitbuiting van mensen nog steeds voor. Het is niet alleen een stukje geschiedenis dat uitgelicht wordt op deze dag. Dit gaat ons allen nog steeds aan. Daarom wil ik jullie graag betrekken om het object te maken. 

Kleipijpen maken? Papieren bloemen knippen/vouwen?

We werken op de komende zaterdagen 3 en 10 juni van 10.00 tot 13.00 uur in de Walvis aan dit kunstproject.
Meld je aan bij dit project! Of stuur een mailtje naar Miriam miriam@beeldstroom.nl

 

thema 
sociale cohesie, educatie, creatief, kunst/ cultuur(-historie), diversiteit
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Betrokkenheid van Gouwenaars bij hun geschiedenis.
Init.
Deel dit: