Project

Fietslessen voor vluchtelingen

Geplaatst op 1 augustus 2023, 15:16 uur
Illustration

De nieuwe bewoners van Gouda (vluchtelingen van AZC de Molenwiek) zijn nog niet wegwijs in het Nederlandse verkeer. Tijdens de praktijk en theorie lessen leren zij alle verkeersregels gedurende een gezellig fietstochtje in Gouda. 

Vluchtelingen die naar een nieuw land komen, staan vaak voor tal van uitdagingen, waaronder het leren begrijpen van een nieuwe cultuur, taal en manier van leven. Een fiets biedt hen een betaalbare en milieuvriendelijke manier om zich te verplaatsen, toegang te krijgen tot basisvoorzieningen, zoals werk, onderwijs, en gezondheidszorg, en om deel te nemen aan sociale activiteiten.

De fiets is in Nederland, voor zowel jong als oud, een veelgebruikt en geliefd transportmiddel. Fietslessen zijn belangrijk voor vluchtelingen, omdat ze hen de vaardigheden en het zelfvertrouwen kunnen geven om zich in hun nieuwe omgeving te verplaatsen.

Vanuit het initiatief van Kwadraad en Gemeente Gouda gaat de eerste groep van start op woensdag 30 augustus. De fietslessen zijn in de middag van 14:00-16:00. 

In het nieuwe jaar, wanneer de weersverwachtingen wat aangenamer zijn, gaan er nogmaals 2 groepen van start. De datum zal rond maart zijn.

 

thema 
maatschappelijke ondersteuning, educatie, wijk-/stadsontwikkeling, leefbaarheid, gezondheid/ bewegen, diversiteit, mobiliteit
Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Lopend
Illustration
 
Deel dit: