Project

Beter (kerst)Boompje voor de Buurt

Geplaatst op 31 oktober 2023, 09:31 uur
Illustration

De decembermaand staat weer voor de deur: tijd om de boel op te fleuren. Dit jaar kun je je buurt extra sfeer geven met een kerstboom voor de buurt. Gouda Bruist organiseert in samenwerking met Stadskant de actie: ‘een Beter Boompje voor de Buurt’. ‘Een beter boompje, wat is dat?’ denk je misschien. Dit jaar kun je een biologisch geteelde kerstboom met kluit ophalen en deze moet ook worden teruggebracht, zodat hij de grond weer in kan. Op deze manier hebben we een mooie actie en zorgen we ook voor de natuur.

Toelichting

Het gaat er bij deze actie om dat je met een groepje bewoners iets leuks voor de buurt organiseert rondom de boom. Gezellig chocomelk of glühwein drinken, de boom versieren, kaartjes schrijven, noem maar op. Je krijgt bij de boom uitnodigingskaartjes en een zelfmaak-pakket versiering voor in de boom. Allemaal zodat je een leuke ontmoeting kunt organiseren in je buurt.

Voorwaarden
Uiteraard zijn er ook (veiligheids-)voorwaarden. Lees deze even rustig door.

  • Voor een aanvraag zijn vier contactpersonen op vier verschillende adressen nodig in dezelfde buurt
  • De kerstboom moet worden opgehaald op zaterdag 2 of 9 december worden teruggebracht op zaterdag 6 januari. 
  • De kerstboom komt op een plek die goed zichtbaar is voor omwonenden
  • De locatie wordt vooraf doorgegeven en wij laten deze checken door de gemeente
  • De Kerstboom mag geen belemmering en/of gevaar opleveren voor andere gebruikers van de openbare ruimte.
  • Als een Kerstboom op een doorgaande route wordt geplaatst, bijvoorbeeld op een stoep, dan dient er een minimale vrije doorgang over te zijn van 0,90 meter.
  • De boom moet minimaal 3 meter van de gevel staan.
  • De verlichting werkt op batterijen. Vanwege brandveiligheid mag er geen verlichting op het elektriciteitsnet worden aangesloten.
  • We streven naar verdeling van de bomen over de verschillen wijken en buurtjes. Bij veel aanvragen uit dezelfde wijk/ buurt kan het zijn dat de aanvraag wordt afgewezen. En verder geldt, zolang de voorraad strekt.

Inschrijving
De inschrijving start op 1 november. Doe mee en zorg in de donkere decembermaand voor een fijne sfeer in je eigen buurt. Alle informatie over locatie van ophalen/terugbrengen volgt na inschrijving. Het is in Gouda. Er zijn 75 bomen voor in de Goudse buurten. Op is op. Deze actie wordt ondersteund door GoudApot.

Meld je hier aan voor een een Beter (kerst)Boompje voor de buurt!

thema 
sociale cohesie, duurzaamheid & energie, leefbaarheid
Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Lopend
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Arie Jan van de Wetering


Op heel veel plekken in Gouda staan buurtboompjes te stralen. Het is ontzettend leuk om te zien en horen dat er allemaal leuke ontmoetingen in de buurt worden georganiseerd. In de Futseltuin was er bijvoorbeeld een hartverwarmend samenzijn, terwijl de regen met bakken naar beneden kwam. Let dus goed...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Heleen van Praag


Op ruim 70 plekken in Gouda zijn straks de buurtkerstbomen te vinden van actie Beter Boompje voor de Buurt! Afgelopen zaterdag kwamen bewoners hun boom ophalen en a.s. zaterdag (9 december) is de tweede ophaaldag bij Stadskant. We organiseren de actie vanuit Gouda Bruist met subsidie van Goudapot. D...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina