Vacature/hulpvraag

NONFOODBANK GOUDA zoekt VRIJWILLIGERS

Geplaatst op 5 oktober 2020, 09:39 uur

De Nonfoodbank in Gouda is een stichting die tot doel heeft om gratis kleding en woninginrichting te verstrekken aan statushouders, onder curatele gestelden,  mensen met een chronisch inkomenstekort, ex-gevangenen en aan mensen,  doorverwezen door  gemeenten en maatschappelijke instellingen en de Voedselbank. Dit in de regio Gouda, waartoe ook gerekend wordt Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zuidplas.

Het betreft  derhalve een gesloten klantensysteem. In dat opzicht verschillen wij met een normale kringloopwinkel. Wij zijn gevestigd aan de Johan den Haenstraat 9 in Gouda.

De inwoners van Gouda weten ons te vinden waar het gaat om de aanlevering van meubilair en kleding en wijontvangen  subsidie van de betrokken gemeenten.

Onze website www.nonfoodbankgouda.nl verschaft een goed beeld van ons bedrijf.

Wij werken met zo’n 40  vrijwilligers die minimaal een dagdeel bij ons actief zijn , voornamelijk op dinsdag en woensdag. 

Wij verwachten de komende jaren veel werk te  verzetten onder andere  door de economische ontwikkelingen als gevolg van corona.

De Nonfoodbank heeft twee onderdelen: de kledingbank en de meubelbank. Daarnaast knappen wij voor de doelgroep fietsen op.

Het vrijwilligersbestand  is door de  huidige maatschappelijke omstandigheden uitgedund en is vergrijsd.

Onze vrijwilligers voeren taken uit als kledingsorteerder, gastheer en –vrouw zijn,  bijrijders, chauffeurs en fietsenmakers,. Verder is men clienten behulpzaam in de kledingwinkel  en  worden coordinatie taken  uitgevoerd voor in -en uitstroom van kleding en meubels.

Wij  zijn  op zoek naar vrijwilligers die aan ons mooie werk willen bijdragen. De verwachte inzet is minimaal een dagdeel per week, hetgeen  qua inzet zeer te overzien  is.  De sfeer binnen onze organisatie is prima, iedereen gaat er  voor. Meer informatie kunt u krijgen van de bestuursleden van de stichting.  Zie hiervoor de website van de Nonfoodbank.

Organisatie
Webteam Gouda Bruist
Illustration
 
Deel dit: