Vacature/hulpvraag

Vacature Fondsenwerver (8 uur per week)

Geplaatst op 11 november 2020, 20:57 uur

Stichting Present Gouda zoekt op korte termijn een:
Fondsenwerver & relatiemanager bedrijven voor 8 uur per week.

Over Present Gouda:
Present Gouda is in 2009 als vrijwilligersorganisatie opgericht om mensen in beweging te brengen voor hulpbehoevenden in de stad Gouda. Jaarlijks organiseren wij ruim 150 vrijwilligersprojecten voor diverse kwetsbare groepen in de samenleving. Dit doen wij samen met ongeveer 35 zorg- en welzijnsorganisaties in Gouda. Een prachtige omgeving om jezelf te ontwikkelen, netwerk op te bouwen en te werken aan je eigen doelen met behulp van professionele begeleiding op het kantoor van Present aan de Bachstraat in Gouda.

Wie zoeken wij?

Stichting Present Gouda zoekt een fondsenwerver met ervaring en een netwerk in Gouda. Je bent energiek en positief, hebt doorzettingsvermogen en laat geen kans onbenut om sponsoren, donateurs en fondsen aan Present Gouda te binden. Je kunt ons verhaal overtuigend en sprankelend uitdragen en weet de juiste snaar te raken bij elke partij die je spreekt, of dat nu een groot bedrijf is of een enthousiaste particuliere donateur.

Jouw kerntaak is het ontwikkelen, realiseren en uitvoeren van het wervingsplan dat zorgt voor een solide financiële basis voor Present Gouda. Je komt aan tafel bij ondernemers en weet ook kansen bij particulieren, serviceclubs en vermogensfondsen te benutten. Je onderhoudt warme relaties en bouwt ze verder uit. Je bent een groot deel van je tijd bezig met het maken van afspraken en veel op pad in Gouda (uiteraard verzin je daar nu i.v.m. corona iets slims op). Je bent ambitieus in het bereiken van resultaten. 

Het resultaat zijn ijzersterke aanvragen. Je allergrootste uitdaging is om Stichting Present Gouda blijvend onder de aandacht van vrienden, sponsoren en fondsen te brengen.

Kansen voor financiële ondersteuning zien en benutten bij fondsen en sponsoren? Jij doet het! Jou ontgaat geen mogelijkheid om binnen dit interessante speelveld financiering aan te trekken. Daarbij schakel je makkelijk tussen verschillende partijen en op alle gespreksniveaus. Je kunt je goed inleven in anderen, maar in je contacten met fondsen en sponsoren ben je ook vasthoudend. Jij weet precies wat je wilt bereiken. En je bent vooral prettig om mee samen te werken. Collega, bestuur en externe partijen weten wat ze aan je hebben, weten je te vinden en kunnen op je bouwen. Je werkt samen met de Algemeen Coördinator van Present Gouda en hebt wekelijks overleg op het kantoor van Present Gouda.

Wat we van je vragen?

Een fondsenwerver is iemand die op basis van het strategisch beleidsplan de fondsenwerving aanstuurt en de volgende taken heeft:

 • Genereren van inkomsten voor Stichting Present Gouda.
 • Onderhouden en uitbreiden van contacten met fondsen.
 • Contacten onderhouden met Present Nederland.
 • Mede opstellen jaarplan en stappenplan fondsenwerving.

Daarvoor zoeken wij iemand die:

 • Voor 100 % achter de visie en werkwijze van Present Gouda staat.
 • Goede contactuele eigenschappen heeft.
 • Helder en enthousiast kan presenteren.
 • Mensen kan inspireren en enthousiasmeren.Je weet wat fondsenwerven inhoudt en wat er bij komt kijken.
 • Met HBO werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met onze stichting en ons werk.
 • Met enkele jaren werkervaring.
 • Verbindt, inspireert en samenwerkt met collega, bestuur en vrijwilligers.
 • Plezier haalt uit het leggen van nieuwe contacten. 
 • Gaat voor concrete resultaten.

Wat bieden wij?

 • Een functie van 8 uur per week.
 • Een mooie rol bij een kleine, impactvolle stichting.
 • Prettige werksfeer.
 • Wekelijks overleg op het kantoor van Present Gouda.
 • Gelegenheid om (deels) vanuit huis te werken

Deze vacature kun je op twee manieren vervullen:

Als ZZP ‘er via een overeenkomst met Present Gouda.
In loondienst op contract. Beloning volgens cao Zorg en Welzijn.
Procedure

Graag zien we jouw sollicitatie tegemoet in de vorm van een recent CV en jouw motivatiebrief. In je brief willen we graag lezen, welke ideeën jij hebt op het gebied van fondsenwerving voor onze stichting en hoe jij dat zou aanpakken. Je kunt je cv en motivatiebrief sturen aan info@presentgouda.nl.

De sluitingstermijn voor deze functie is zondag 29 november 2020. Kandidaten die in aanmerking komen voor een eerste gesprek krijgen hierover bericht in de week van 30 november. Aansluitend daarop worden de kennismakingsgesprekken gepland. 

NB: acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

contactpersoon
Annet Perdijk
Ingangsdatum
In overleg, liefst zo snel mogelijk.
Beloning
Deze vacature kun je op twee manieren vervullen:

Als ZZP ‘er via een overeenkomst met Present Gouda.
In loondienst op contract. Beloning volgens cao Zorg en Welzijn.
Procedure
Illustration
 
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon