Vacature/hulpvraag

JobGroupleiders gezocht voor JobHulpMaatje bij het Swanenburghshofje

Geplaatst op 18 december 2020, 17:40 uur

JobHulpMaatje is er voor mensen die op zoek zijn naar een baan en daarbij een extra steun in de rug nodig hebben. JobHulpMaatje biedt betrokken begeleiding, zowel individueel als in een groep (JobGroup). Een deel van de werkzoekenden die we willen ondersteunen zijn statushouders.

We zoeken nieuwe vrijwilligers die als Jobgroupleider aan de slag willen. Als Jobgroupleider begeleid je samen met een andere vrijwilliger een groep werkzoekenden.

We organiseren reguliere groepen (7 bijeenkomsten) en groepen voor mensen die uit een ander land naar Nederland zijn gekomen (10 bijeenkomsten).

Als vrijwilliger heb jij ervaring met het begeleiden van groepen en weet je mensen in hun kracht te zetten. Je bent bekend met issues die spelen rond het vinden van werk en de arbeidsmarkt, zoals solliciteren en netwerken. Je bent geïnteresseerd in en staat open voor mensen uit andere culturen. Je bent tijdens de looptijd van een Jobgroup per week 4 uur beschikbaar.

Wij bieden je trainingen en begeleiding bij de uitvoering van je werk. Wij zijn aangesloten bij de landelijke vereniging JobHulpMaatje.

Ingangsdatum
Per begin 2021
herhalend
Je begeleidt 2 of 3 groepen per jaar
Beloning
geen financiële vergoeding.
Wel een goede 2-daagse training en aansluitend intervisie en aanvullende inhoudelijke bijeenkomsten
Illustration
 
Deel dit: