Vacature/hulpvraag

Goudse Voedselbank zoekt met spoed enthousiaste vrijwilligers

Geplaatst op 26 maart 2023, 17:03 uur
Illustration

De Goudse Voedselbank geeft wekelijks een voedselaanvulling aan 365 huishoudens . Dit aantal staat gelijk aan zo'n 1.000 mensen, waarvan er naar schatting 300 nog kind zijn. Gouda, Moordrecht, Reeuwijk en Bodegraven vallen binnen ons verzorgingsgebied. Daar moet veel werk voor gedaan worden door vele vrijwilligers; 60 in totaal. Zo halen zij wekelijks in drie bestelauto's producten op bij veilingen, supermarkten, voedselproducenten en organisaties die voor de voedselbank eten inzamelen.

Maar ook de verwerking van die producten in onze voedselbankvestiging aan de Noordpool 2 vraagt om veel inzet en aandacht: bijvoorbeeld de producten onderbrengen in de opslag voor lang houdbaar voedsel en in de koel- en vrieskamers. Ook moeten er producten direct op de schappen in de winkel geplaatst worden. En als er op donderdag en vrijdag Goudse cliënten komen, moeten deze begeleid worden in hun rondgang door de winkel. Voor de cliënten in de regio worden voedselpakketten samengesteld en afgeleverd op de drie buitenlocaties.

Door natuurlijk verloop en door toenemende werkzaamheden zijn wij nu dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons wekelijks of tweewekelijks één of meerdere dagdelen willen komen helpen. Heb je je rijbewijs, dan nodigen we je zelfs uit om ritten met de bestelbus te komen maken. En zoek je organisatorisch werk met een behoorlijke verantwoording, dan nodigen we je graag uit om eens te komen praten over de functie van derde loodscoördinator. Ook daar zijn we dringend naar op zoek.

Interesse in vrijwilligerswerk bij de Goudse Voedselbank? Kijk op www.voedselbankgouda.nl bij 'Over vrijwilligers' of bel: 06-10476735.

Ingangsdatum
Zo spoedig mogelijk. Wil je eerst eens vrijblijvend een dagdeel meelopen om te kijken of het werk iets voor je is? Je bent van harte uitgenodigd.
herhalend
De Goudse Voedselbank zoekt vrijwilligers voor algemene werkzaamheden, maar ook voor chauffeurswerk en loodscoördinatie.
Beloning
Alle medewerkers van de 170 voedselbanken in Nederland werken zonder vergoeding. Er blijft dus nergens iets aan de strijkstok hangen. Mede om die reden heeft de Voedselbank een uitstekend image. Men geeft en werkt graag voor ons en wij staan hoog genoteerd op de lijst van Nederlands meest sympathieke goede doelen. De belangrijkste motivatie om als vrijwilliger bij de voedselbank te komen werken is het direct ondersteunen van de medemens. De voedselbank is een platte organisatie, waarin een prima teamgeest heerst en zeer gewaardeerd werk wordt gedaan..
Deel dit: