Vacature/hulpvraag

Buurtvoorlichters Gouda zoekt enthousiaste vrijwilligers!

Geplaatst op 18 april 2023, 15:40 uur
Illustration

Ben je werkzoekend? En zoek je zinvol vrijwilligerswerk als opstap naar een baan? Dan zijn wij op zoek naar jou! Buurtvoorlichters Gouda biedt een leuk en gezellig team die zich inzet voor en door Gouda.  Vind je het leuk om contact te maken, dan is het werk als buurtvoorlichter misschien iets voor jou. Je hoeft geen specifieke opleiding te hebben, of een bepaald taalniveau. Iedereen is welkom. Als vrijwillig buurtvoorlichter doe je bijvoorbeeld werkritme op, of word je vaardiger in de Nederlandse taal.  Zo wordt het gemakkelijker de stap te zetten naar betaald werk of ander duurzaam vrijwilligerswerk. Het team Buurtvoorlichters krijgt begeleiding van een beroepskracht en een aantal coaches die dit werk ook vrijwillig doen.

Wat ga je doen?

Als buurtvoorlichter ga je samen met een andere vrijwilliger langs de deuren bij bewoners in Gouda. In dit tweetal ga je de bewoner vertellen over verschillende onderwerpen. De ene keer gaat het over veiligheid, de andere keer over sociale activiteiten in de buurt en een volgende keer over het ophogen van de straat. Als buurtvoorlichter ben je schakel tussen organisaties en bewoners. Je draagt een steentje bij aan een goede communicatie en zorgt er voor dat bewoners beter geïnformeerd zijn. Je vindt het leuk om in contact te komen met verschillende groepen mensen. Tweetalig zijn is pre in het werk als voorlichter. 

Wat bieden wij?
Je krijgt de kans om mee te doen aan een leuke en waardevolle voorlichtingsopdracht. Zo kun je jouw stad en eventueel wijk/buurt informeren over belangerijke informatie. Dit doen wij op 2 loopochtenden per week op maandag en vrijdag. Op dinsdag hebben wij een studieochtend. Op deze ochtenden werken we aan het ontwikkelen van talenten, oefenen we met de Nederlandse taal of doen we uitjes om kennis te maken met organisatie's. Daarnaast krijg je ook professionele begeleiding. Ook krijg je werkkleding.
Uiteraard krijg je vrijblijvend de kans om te ervaren wat het werk van buurtvoorlichter inhoudt. De eerste paar keer mag je gewoon meekijken. Je hoeft niet meteen te praten.

Wanneer?

Op maandag, dinsdag en vrijdagochtend van 9.15-12.00

Interesse?

Heb je interesse in het werk van buurtvoorlichter, neem dan contact op met de projectleider, Natasja Brouwer. Op maandag en dinsdag te bereiken op telefoonnummer: 06 40 92 51 46 of email: info@buurtvoorlichtersgouda.nl

Ingangsdatum
18-04-2023
herhalend
Elke week
Deel dit: