Vacature/hulpvraag

Goudse Voedselbank zoekt Secretaris van het Bestuur (M/V)

Geplaatst op 21 mei 2023, 23:30 uur
Illustration

De Voedselbank Gouda en omstreken, die is aangesloten bij de Vereniging van landelijke voedselbanken, probeert verspilling van voedsel tegen te gaan en tegelijkertijd wat aan de armoede te doen middels het verstrekken van voedselpakketten.

Momenteel wordt er door ons elke week voor zo’n 350 huishoudens met in totaal circa 1000 mensen een aanvullende voedselvoorziening verzorgd. De Goudse cliënten komen hun producten uitkiezen in onze winkel en voor de klanten op de uitdeelpunten Bodegraven, Reeuwijk en Moordrecht wordt een voedselpakket samengesteld.

Bij de Goudse voedselbank zijn in totaal zo’n 70 enthousiaste vrijwilligers betrokken, waaronder acht bestuursleden. Ook op de drie uitdeelpunten zijn nog extra vrijwilligers werkzaam.
Op korte termijn is de functie van Secretaris van het Bestuur vacant (M/V).

Voor deze functie geldt de onderstaande profielschets op hoofdlijnen:

• De secretaris maakt deel uit van een enthousiast en betrokken bestuur.

• Hij/zij heeft hierbij ook contact met de andere vrijwilligers.

• De doelstellingen van de Voedselbank dienen door hem/haar onderschreven te worden.

• Wij zijn een (ANBI) stichting met vrijwilligers en doen er alles aan om op een verantwoorde en efficiënte wijze te besturen, rekening houdend met de richtlijnen van de landelijke voedselbankorganisatie en met de algemeen aanvaarde werkwijze van een stichting.

• De werkzaamheden bestaan uit het agenderen en notuleren van zo’n zes bestuursvergaderingen per jaar, alsmede van vier werkgroepvergaderingen per jaar.

• Voorts omvat deze functie het verzorgen van in- en uitgaande correspondentie (post en e-mail) en het onderhouden van contacten met leveranciers, sponsoren, gemeentes, uitdeelpunten, de landelijke voedselbankorganisatie en het regionaal platform. Kortom: als secretaris ben je ‘de spin in het web’.

• De tijdsbelasting bedraagt gemiddeld zo’n halve dag per week.

• Enige ervaring met secretariaatswerkzaamheden is gewenst.

• Voor de bestuursfuncties bij de Goudse voedselbank staat statutair een maximumtermijn van vier jaar, die eenmaal met een nieuwe termijn te verlengen is.

• De nieuwe secretaris zal door de huidige secretaris worden ingewerkt.
 
Heeft u interesse in (of vragen over) deze functie? Neem dan per e-mail contact op met de huidige secretaris Hendrik Spit: secretaris@vbgouda.nl

Ingangsdatum
De startdatum zou al met onmiddellijke ingang kunnen plaatsvinden.
Beloning
Alle 170 voedselbanken in Nederland zijn vrijwilligersorganisaties, waarbij niemand betaald krijgt. Ook aan deze functie is dus geen geldelijke vergoeding verbonden.
Documenten
Deel dit: