Vacature/hulpvraag

Zinvol vrijwilligerswerk

Geplaatst op 3 augustus 2023, 13:07 uur
Illustration

Word jij ons nieuwe fietsmaatje?  Maak de nieuwe bewoners van Gouda (vluchtelingen van AZC de Molenwiek) wegwijs in het Nederlandse verkeer. Tijdens de praktijklessen leer je jouw fietsmaatje alle verkeersregels gedurende een gezellig fietstochtje in Gouda. Neem ze aan de hand mee en begeleid ze naar het fietsexamen wat ze moeten afleggen.

Woensdag 30 augustus 14:00-16:00 gaan de eerste fietslessen van start. Ben je vitaal genoeg om voor +/- 1 uur te fietsen en is het voor jou geen probleem om mensen te begeleiden bij het opstappen van de fiets? Nog vragen of toch een beetje spannend? Wees gerust, voordat de fietslessen beginnen krijg je een introductietraining waar je leert hoe je jouw fietsmaatje het best kan begeleiden.


Toelichting
Wat de functie als “fietsmaatje” precies van jou vraagt?

- Aanwezig bij 7 bijeenkomsten; 1x vrijwilligers meeting zodat we elkaar leren kennen, jij eventueel jouw vorige ervaringen kan delen en jij met het volle vertrouwen kan starten fietsmaatje. Daarnaast zijn er 6 les momenten waar jij jouw enthousiasme en ondersteuning in de praktijk kan brengen!

- Met het ondertekenen van een vrijwilligerscontract, ben je verzekerd tijdens het uitvoeren van jouw werk;

- Is communiceren in het Engels of via Google translate geen belemmering voor jou én lijkt het je leuk om bij te dragen aan de zelfredzaamheid van jouw maatje?

Sta jij te springen om aan de slag te gaan of heb je nog vragen? Stuur mij dan een berichtje (l.vandersteen@kwadraad.nl) én wie weet zien we jou binnenkort met jouw nieuwe fietsmaatje in Gouda rondfietsen.

Project
Fietslessen voor vluchtelingen
contactpersoon
Lola van der Steen
Ingangsdatum
Groep 1 gaat van start op: woensdag 30 augustus van 14:00-16:00
herhalend
De cursus duurt 6 weken en is op woensdag op donderdag
Beloning
Enorm veel waardering ook in de vorm van een bedankje.
Deel dit: