Vacature/hulpvraag

Bestuurslid communicatie & PR

Geplaatst op 19 februari 2024, 22:34 uur
Illustration

Het bestuur van afdeling Midden-Holland zoekt een communicatie & PR professional die maatschappelijke impact wil maken

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werkt Alzheimer Nederland aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.  

Alzheimer Midden-Holland
Afdeling Alzheimer Midden-Holland is een lokale organisatie van Alzheimer Nederland, actief in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Met meer dan 50 bevlogen vrijwilligers zetten wij ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. Door het organiseren van diverse activiteiten voor mensen met dementie, het behartigen van hun belangen bij de gemeente en het verzorgen van informatie- en trainingsbijeenkomsten in onze regio.

Jouw rol als Bestuurslid Communicatie & PR
Het is jouw taak om het onderwerp dementie en de activiteiten van onze afdeling bij zo veel mogelijk mensen in Midden-Holland onder de aandacht te krijgen. Je onderhoudt en bouwt hiervoor continu aan een relevant netwerk. Je zorgt dat de door jou ontwikkelde on- en offline communicatiestrategie, via de social kanalen maar ook via lokale en regionale bladen in de regio onder de aandacht komt. Op het vlak van PR ben je ook een adviseur voor bijvoorbeeld de Alzheimer Cafés en de kookclub in de regio. Daarnaast is er een maandelijkse vergadering met je collega bestuursleden. Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van 2-4 uur per week. 

Je bent iemand die

 • Creatief is in het gebruik van on- en offlinecommunicatie
 • Zowel strategisch en tactisch de communicatie kan organiseren, als ook waar nodig snel en hands-on de zaken oppakt.
 • Nieuwsgierig is en graag het laatste nieuws deelt
 • Een relatie kan onderhouden met de pers
 • Het leuk vindt om als vrijwilliger in een bestuur je steentje bij te dragen.

Je draagt bij aan

 • Een betere levenskwaliteit voor mensen met dementie.
 • Een fijnere buurt voor mensen met dementie.
 • Een sterker lokaal dementie-netwerk. 

Wij bieden jou 

 • Een warme organisatie met betrokken en bevlogen mensen.
 • Inspraak in beleid en projecten én ruimte voor je eigen ideeën.
 • Nauw contact met het landelijk bureau voor vragen en ondersteuning.
 • Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering
 • Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je Curriculum Vitae.

Wij komen graag met je in contact!
Alzheimer Nederland is er voor iedereen en wij verwelkomen vrijwilligers en collega’s met verschillende achtergronden en ideeën. Wij benutten de kracht van diversiteit voor meer impact en plezier. Binnen twee weken kun je een reactie van ons verwachten. Liever eerst meer informatie? Bel of mail Jos van Leeuwen, voorzitter afdeling Midden-Holland op 06-51219250 of josvanleeuwen@alzheimervrijwilligers.nl 

Wij zijn Alzheimer Nederland 
We werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Wij zijn dé organisatie die betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! 

Organisatie
Alzheimer Nederland - afdeling Midden Holland
contactpersoon
Renate Heuvelman
Ingangsdatum
Zo snel mogelijk
Illustration
 
Deel dit: