Activiteit

World Press Photo Exhibition in Gouda

za 25 nov 2023 - zo 17 dec 2023 , 10:00 - 20:00 uur
Illustration

In de World Press Photo Exhibition 2023 zie je de beste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar. Indrukwekkende foto’s met elk een eigen verhaal. Verhalen die ertoe doen. Gaat dat zien: zondag 17 december de laatste dag!

De World Press Photo Contest benadrukt al 66 jaar lang het belang van persfotografie over de hele wereld. De winnende werken van 2023 vertegenwoordigen belangrijke nieuwsgebeurtenissen en momenten die in 2022 over het hoofd zijn gezien door de reguliere media. Ze vestigen de aandacht op enkele van de meest urgente kwesties waarmee de wereld van vandaag wordt geconfronteerd. De foto’s geven je een uniek zicht op de historische protesten in Iran, de vele gezichten van klimaatverandering van Marokko tot Australië, de Russische invasie in Oekraïne, nieuwe realiteiten in het door de Taliban gecontroleerde Afghanistan – en veel meer.

Welke foto, welk verhaal spreekt jóu het meest aan?
Kom kijken! Want dit najaar komt de internationale fototentoonstelling naar Gouda; de stad van het vrije woord, het drukkersambacht en verdraagzaamheid. En waar anders dan in de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20), dé plek in Gouda waar alles draait om (beeld) taal en verhaal? In de Goudse expo en educatieve activiteiten worden drie thema’s extra belicht: identiteit & jeugd, klimaat en democratie & rechtsstaat. De foto’s geven je een bredere kijk op de wereld – en bovenal stof tot nadenken.

Openingstijden
World Press Photo Exhibition in Gouda is geopend van zaterdag 25 november t/m zondag 17 december van 10.00 tot 20.00 uur.
Je kunt gewoon naar binnen lopen.

Locatie
Chocoladefabriek
start / einde
Gestart op za 25 november 2023. Beëindigd zo 17 december 2023
Documenten
Deel dit: