Activiteit

Inspiratiebijeenkomst lokale initiatieven duurzaamheid

donderdag 20 juni 2024 , 19:30 - 22:00 uur
Illustration

VerduurSamen

Er worden meer dan 50 deelnemers verwacht. De nadruk ligt op het uitwisselen van ervaringen en ontdekken wat werkt bij het succesvol maken van duurzame projecten. Het gezichtspunt is de buurt of de stad. Bewoners hebben de kracht om buren en lotgenoten te mobiliseren tot actie, want de duurzame transitie komt grotendeels van onderaf. Wel laten we ons helpen, zoals energiewerkgroepen steun krijgen van Buurkracht, de BuurtWarmteWijzer en EnergieSamen. Wat leren we van hen en is hun procesaanpak nuttig voor andere buurten? En hoe werken menukaarten, referentiewoningen en collectieve inkoopacties? 

Buurtgroen is vaak kleinschalig, maar de grotere buurttuinen worstelen wel met voldoende vrijwilligers. Hoe kun je groeien?

We luisteren naar een reeks zeer korte presentaties over klimaat-brede onderwerpen, bijvoorbeeld van Peggy Munnikhuis, die veel kan vertellen over de manifestatie Gouda Maakt Toekomst van 2 juni. We leren de inzet van de klimaatburgemeester kennen. Energie-werkgroepen, Buurtvergroeners en Stadsakkers presenteren hun aanpak rond draagvlakontwikkeling. Radio Gewoon Groen kijkt vooruit naar het kennis-delen van de toekomst. 

Annemiek Mul presenteert, Evert Hasselaar coördineert.

Voel je welkom en neem eventueel nog een buurtbewoner mee om inspiratie op te doen. Geef je op via everthasselaar@xs4all.nl

Locatie
Huis van de Stad
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Actieve bewonersgroepen rond energietransitie en andere thema's duurzaamheid, nieuwe initiatieven, aanvragers SAG en SDO subsidie
Documenten
maximum aantal deelnemers
80

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- John Pape
- Harry Clemens

Meld je aan
Deel dit:
1 reactie

Evert Hasselaar

wo 1 mei 2024 10:27
Deel de uitnodiging en kom met suggesties voor pitches die we niet mogen missen