Activiteit

Inspiratiebijeenkomst lokale initiatieven duurzaamheid

donderdag 20 juni 2024 , 19:30 - 22:00 uur
Illustration

VerduurSamen

Rond verduurzaming gebeurt veel: menukaarten van energiemaatregelen per woningtype, collectieve inkoop, planvorming voor een gas-loze toekomst, bv via een warmtenet en veel initiatieven rond buurtgroen. Voor een CO2 neutraal Gouda is nog meer verandering nodig. Ook voedsel, vervoer (reizen) en consumentisme vragen aandacht. De manifestatie Gouda Maakt Toekomst van 2 juni 2024 op Goudasfalt geeft een mooi overzicht van duurzaamheids-thema’s.

VerduurSamen vraagt om het vertienvoudigen van activiteiten en betrokkenheid! Daarom nodigen we vertegenwoordigers van bewonersgroepen en initiatieven rond duurzame thema's uit voor een inspiratiebijeenkomst op 20 juni 2024. We willen verdiepen wat op de manifestatie Gouda Maakt Toekomst op ons af kwam. Ontdekken wat werkt, wat we van elkaar kunnen leren en welke stappen we nog te zetten hebben. Welke methoden passen we toe om medebewoners te bereiken, om hen te informeren, om draagvlak te ontwikkelen voor de plannen, die Gouda CO2 neutraal moeten maken?

De opzet is:
-een aantal korte presentaties
-verdiepende uitwisseling in deelgroepen -terugkoppeling en inspiratie voor verduurSamen.

Locatie
Huis van de Stad
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Actieve bewonersgroepen rond energietransitie en andere thema's duurzaamheid, nieuwe initiatieven, aanvragers SAG en SDO subsidie
Documenten
maximum aantal deelnemers
80
Deel dit:
1 reactie

Evert Hasselaar

wo 1 mei 2024 10:27
Deel de uitnodiging en kom met suggesties voor pitches die we niet mogen missen