Bericht

Non-fictie Leeslounge The Artist's Way

Geplaatst op 14 mei 2021, 13:02 uur

Op woensdag 8 september 2021 is er weer een Non-fictie Leeslounge! Dit keer gaan we The Artist’s Way van Julia Cameron bespreken, maar het blijft niet bij bespreken, we gaan het ook DOEN!
Dit bijzondere boek van Julia Cameron is vanaf het moment dat het uitkwam (meer dan 25 jaar geleden) een wereldwijde bestseller: er zijn inmiddels meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht en dat aantal blijft groeien. Zeker nu er weer een herziene uitgave is. The Artist’s Way is een boek dat gaat over het herontdekken van je creatieve vuur. Want volgens Cameron is iedereen creatief. Dit boek heeft als doel om die creativiteit te bevrijden, om de blokkades op te heffen. Dit gebeurt op een spirituele manier. Het boek is bedoeld voor iedereen die graag creatiever wil leven door het beoefenen van een vorm van kunst, of breder nog: iedereen die graag de kunst van creatief leven wil beoefenen.

Het boek is opgezet als een doeboek met oefeningen. In totaal ben je er 12 weken mee bezig. In de Non-fictie Leeslounge willen we dit boek gaan behandelen en met elkaar deze 12 weken doorlopen. Om de week zal er een zoombijeenkomst zijn van een half uurtje (van 19.30 tot 20.00 uur), waar we even met elkaar kunnen overleggen hoe het gaat.

De uiteindelijke bespreking zullen we op woensdag 8 september 2021 met elkaar doen, als het kan live in de Chocoladefabriek in Gouda. Deze bespreking kun je ook per zoom volgen. Hieronder is de planning van de weken voorafgaand aan de bespreking:

aftrap: woensdag 16 juni met het bespreken van week 1
woensdag 30 juni: week 2 + 3
woensdag 14 juli: week 4 + 5
woensdag 28 juli: week 6 + 7
woensdag 11 augustus: week 8 + 9
woensdag 25 augustus: week 10 + 11
woensdag 8 september, 19.30 uur bespreking in de Chocoladefabriek, of wanneer corona het niet toelaat via zoom.

Wanneer je (gratis) mee wilt doen met de bespreking, stuur dan een mail naar lilysbooksandcooks@hotmail.com. De Non-fictie Leeslounge is een samenwerking tussen Lily's Books & Cooks en de Bibliotheek Gouda.

Ook wanneer je niet de 12 weken zoals hierboven omschreven wilt volgen, kun je alsnog meedoen met de uiteindelijke bespreking op 8 september 2021. En je hoeft ook niet iedere week mee te zoomen, je kunt het ook beperken tot een enkele keer.

Doe je mee?

Illustration
 
Deel dit: