Bericht

Gouda Bruist gaat voor Verbinding in de Buurt

Geplaatst op 26 augustus 2021, 14:30 uur

Vanaf september dit jaar start Gouda Bruist met een nieuw project ‘Verbinding in de Buurt’ om samen met bewoners het verschil te maken in de eigen buurt en straat. Dit project borduurt voort op de succesvolle aanpak van de Lief&Leedstraten en de Lichtpuntjes-acties, zoals de 100 kerstbomen van december 2020. Dit najaar breidt Gouda Bruist uit met een traject voor buurtverbinders.

‘We zijn ontzettend blij dat Gouda Bruist hiervoor nu ook landelijke erkenning heeft gekregen door de steun van het VSB Fonds en het Oranjefonds. De pilots werden en worden ook al gesteund door de Gemeente Gouda, de Goudse woningbouwcorporaties, de Goudapot en het fonds Dient Elkaar Met Blijdschap. Op deze manier kunnen we doorbouwen,’ zegt Peterpaul Kloosterman. ‘We hebben in de pilot van Lief&Leed en in de vele jaren dat we met Gouda Bruist bezig zijn, gezien dat Gouda vol geweldige mensen zit. Dat is onze kracht als stad. En dat is ook onze slogan ‘samen maken we de stad’.

Er zijn nu al meer dan 100 gangmakers betrokken bij de Lief&Leedstraten, afkomstig uit alle wijken van Gouda. Met de start van het buurtverbinderstraject wil Gouda Bruist een verdiepingsslag maken, zodat Gouwenaars nog meer verschil kunnen maken. ‘We zijn enorm enthousiast over dit project ‘Verbinding in de Buurt’, al weten we best hoe moeilijk het kan zijn om te verbinden in deze individualistische wereld. We hebben een boeiende weg te gaan met elkaar in Gouda’, aldus Arie Jan van de Wetering.

‘We komen graag met mensen in contact die meer willen betekenen voor hun straat of buurt’, zegt Leo Wolff, voorzitter van de stichting. Dus als je je aangesproken voelt door dit project, neem gerust contact met ons op. 

Deel dit: