Bericht

Non-fictie Leeslounge De kracht van kwetsbaarheid

Geplaatst op 7 januari 2022, 00:00 uur
Illustration

Op woensdag 9 februari van 19.30 uur tot 21.00 uur is er weer een leeslounge non-fictie. We bespreken 'De kracht van kwetsbaarheid (heb de moed om niet perfect te willen zijn)' van Brené Brown. Vind je het leuk dit boek te lezen en er met anderen over te praten? Meld je dan aan!
Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd? We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico’s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde. Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

Brené Brown is onderzoekshoogleraar maatschappelijk werk aan de Universiteit van Houston. Daarnaast is ze auteur van verschillende boeken. Haar onderzoek en boeken gaan over kwetsbaarheid, moed, schaamte en sociale verbinding. Ze is een veelgevraagd spreekster.

De leeslounge is op 9 februari van 19.30 tot 21.00 uur in de Steenlandzaal in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda. Inloop vanaf 19.15 uur. Vooraf kun je iets te drinken kopen bij Kruim. 

Een kaartje kost € 5,00 voor leden van de bibliotheek Gouda en € 7,50 voor niet-leden. Koop hier je kaartje: https://www.bibliotheekgouda.nl/leeslounge.html

 

 


Deel dit: