Bericht

Helpende handen voor ‘Gouda750 vlaggenlijnen’

Geplaatst op 9 februari 2022, 13:32 uur
Illustration

In een groot aantal buurten van Gouda zijn bewoners gestart met het maken van Goudse Vlaggenlijnen voor Gouda750. De vlaggenlijnen komen tijdens het feestjaar in de verschillende buurten te hangen en ze worden gebruikt bij evenementen.
 
Met hulp van Gemiva zijn 35 pakketten samengesteld met rode en witte stof, garen en touw om 100 meter vlaggenlijn te maken. In totaal dus goed voor 3,5 kilometer! Het grootste deel van de pakketten is inmiddels opgehaald door bewoners die hiermee aan de slag gaan. Vaak in de eigen straat samen met buurvrouwen of in een van de Goudse buurthuizen of wijkcentra. Het project zorgt voor verbinding in straten en buurten. Zo sluiten in de Walvis ook vluchtelingen uit de asielboot aan om mee te helpen.
Wie het leuk vindt om te helpen met knippen, spelden en naaien kan onder andere terecht in de Walvis, van Noord, het Nelson Mandelacentrum, de Bühne, het Vogelnest, ’t Gebouwtje en de Ontdekkingsreizigers. Vooral in Goverwelle en Gouda Oost worden nog vlaggenmakers gezocht. Bekijk alle locaties van de groepen op de kaart van Gouda. Ook is het mogelijk om nog een pakket aan te vragen voor je eigen buurt. Zolang de voorraad strekt.


De ‘Goudse vlaggenlijnen’ is een initiatief van Gouda Bruist met ondersteuning van programmateam Gouda750 en GoudApot. Meer informatie is te vinden bij het project Goudse Vlaggenlijnen.

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Aty Veldhuizen

Ik ga proberen de bewoners van de Groenhovenweg warm te krijgen voor dit project.
vr 11 februari 2022 10:34
Wil je reageren? Meld je dan aan.