Project
Lopend

Goudse Vlaggenlijnen (Gouda750)

Geplaatst op 25 november 2021, 14:31 uur
Illustration

Ben je ze al tegengekomen in de stad? De echte Goudse Vlaggenlijnen? Afgelopen maanden hebben 35 groepen met honderden enthousiaste Gouwenaars verspreid in huiskamers, buurthuizen en naaiateliers keihard gewerkt om in totaal 7 km aan Goudse Vlaggenlijnen te maken voor Gouda750! Een initiatief van Gouda Bruist met steun van GoudApot en Gouda750.
De vlaggenlijnen zijn elk 10 meter lang en komen nu in alle buurten te hangen waar aan de vlaggenlijnen is gewerkt. 
Ze zijn ook te leen voor wie zijn straat of buurt feestelijk aan wil kleden en voor evenementen in het kader van Gouda750.

Wil je Vlaggenlijnen aanvragen? Gebruik dit online formulier.

Wil je een 10 meter-vlaggenlijn maken voor jouw straat of buurt? Vanaf 7 mei kun je gratis een tasje ophalen bij de Goudashop (Korte Groenendaal 26, open van woe. t/m zat. 10.00 - 17.00 uur). In principe maximaal één tasje per persoon en per straat en zolang de voorraad strekt. De Goudashop noteert je naam, straat en mailadres zodat we weten waar de Gouda 750 vlaggenlijnen naar toe gaan.

Aanwijzingen voor het ophangen
- Hang de vlaggenlijnen goed zichtbaar op. Ze kunnen voor langere tijd buiten hangen maar binnen kan ook (bijvoorbeeld in een buurthuis of winkelcentrum).
- zorg dat de ophangpunten zich niet verder dan 10 meter van elkaar bevinden
- hang de lijnen hoog genoeg zodat ze minder makkelijk beschadigd/meegenomen kunnen worden en de toegang voor hulpdiensten (brandweer) en vrachtwagens niet belemmerd wordt (minimaal 5 meter hoog)
- de vlaggen hangen het mooist als ze niet direct tegen een gevel hangen
- met tyraps kunnen de touwen aan elkaar, aan een vlaggenstokmast/haak die aan de gevel hangt of
lantarenpaal of boom bevestigd worden.
- maak geen gaten in bomen maar wikkel de touwen er omheen.
- houd er rekening mee dat zodra je 2 lijnen aan elkaar bevestigt het gewicht dat aan de ophangpunten hangt verdubbelt.

Bekijk op de kaart waar groepen bezig zijn (geweest) om vlaggenlijnen te maken. 

Toelichting

Oproep om te helpen met het maken van Goudse Vlaggenlijnen (december 2021)
Tijdens Gouda750 vieren we een half jaar feest én het idee is om vlaggenlijnen te maken ter decoratie. Kun je het je voorstellen: in de stad, in je wijk of zelfs in je buurtje. Dat ziet er schitterend én echt Gouds uit. Rood - wit in lijn met ons prachtige stadhuis.

Vind je het mooi en lijkt het je leuk om mee te doen? We zijn op zoek naar mensen die willen helpen met coördineren, knippen, naaien, ophangen, koffie schenken, noem maar op. Dus vind je het een tof project, laat het ons weten via het online formulier.

Hoe werkt het? Je kunt een pakket aanvragen met rode en witte stof, garen, materialen en touw voor 100m vlaggenlijn. Je zoekt een paar mensen die willen helpen en vormt een groepje. Met dit groepje ga je aan de slag. We zorgen voor een duidelijke werkomschrijving. Je kunt de taken onderling verdelen. Je kunt thuis aan de slag of bijvoorbeeld in een wijkcentrum of buurthuis.

Het start in februari zodat de vlaggenlijnen in april klaar zijn als Gouda750 start. De bedoeling is dat de helft van de vlaggenlijnen wordt opgehangen bij evenementen en wijkfeesten tijdens Gouda750. De andere helft wordt buurt voor buurt doorgegeven. Zo worden het echte "Geef Gouda Door" vlaggenlijnen en komt het Gouda750 feest naar de Goudse buurten.

thema sociale cohesie, creatief, leefbaarheid, evenementen
Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat Een echt Gouds feest, versierd met echte Goudse vlaggenlijnen!
Deel dit:
9 project-updates toon alle updates

Heleen van Praag

14-jul-2022 17:03

Goed nieuws voor degenen die graag nog aan de slag willen met het maken van een Goudse vlaggenlijn voor hun straat of buurt. Je kunt gratis een tasje afhalen bij de The Goudashop met de materialen voor 10 meter vlaggenlijn!


0

Open de update in eigen pagina

Heleen van Praag

5-mei-2022 11:58

Goed nieuws voor degenen die graag nog aan de slag willen met het maken van een Goudse vlaggenlijn voor hun straat of buurt. Van het restmateriaal zijn tasjes samengesteld met touw, stof en garen voor één vlaggenlijn van 10 meter. Met dank aan Patricia die alles heeft ingezameld en herverdeeld en de...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina