Project

Goudse Vlaggenlijnen

Geplaatst op 25 november 2021, 14:31 uur
Illustration

Voor feestjaar Gouda750 hebben 35 groepen met honderden enthousiaste Gouwenaars verspreid in huiskamers, buurthuizen en naaiateliers keihard gewerkt om in totaal 7 km aan Goudse Vlaggenlijnen te maken voor Gouda750! Een initiatief van Gouda Bruist met steun van GoudApot en Gouda750.

De vlaggenlijnen zijn elk 10 meter lang en hebben op allerlei plekken in de stad én in alle buurten gehangen waar aan de vlaggenlijnen is gewerkt. Nu is een gedeelte van al die vlaggenlijnen te leen voor iedereen die een groot of klein evenement organiseert voor de buurt, wijk of stad . Wil jij graag een aantal vlaggenlijnen lenen, kijk dan hieronder waar je die kan lenen.

Iedereen die vlaggenlijnen leent, kan ter plekke invullen van wanneer tot wanneer. Ook zit er een instructiebrief bij voor ophangen en terugbrengen. Het lenen van de vlaggenlijnen is gratis. De enige voorwaarde is dat ze netjes, droog en binnen de uitleentermijn terugkomen.

 

UITLEENPLEKKEN

Centrum:

Buurthuis De Speelwinkel
Adres: Raam 60-62
Email: buurthuis@despeelwinkel.nl
Tel: 0182 526925
Openingstijden: ma t/m vrij, 09.00 – 16.30 uur

GOUDasfalt
De vlaggenlijnen zijn bedoeld voor evenementen op GOUDasfalt
Email: kantoor@goudasfalt.nl

Noord:

Ontmoetingscentrum Van Noord
Adres: Lekkenburg 1
Openingstijden: ma t/m vrij, 09.00 – 17.00

Het Groene Pakhuis
Groen van Prinsterersingel 52A
Email: groenepakhuis@gemiva-svg.nl 
Openingstijden: ma t/m vrij 8.30 – 15.30

West:

Ontmoetingscentrum De Walvis
Walvisstraat 1
Email: dewalvis.gouda@kwadraad.nl
Openingstijden: ma t/m vrij 09.00 – 16.00

Oost:

’t Govertje
Ouverturelaan 12
Openingstijden: Di / Wo / Do, 09.30 – 13.00

Nelson Mandela Centrum
Bernadottelaan 79
openingstijden: ma t/m vrij 09.00 – 17.00

 

------

Hieronder staat de oude tekst toen dit project liep tijdens Gouda750

 

Ben je ze al tegengekomen in de stad? De echte Goudse Vlaggenlijnen? Afgelopen maanden hebben 35 groepen met honderden enthousiaste Gouwenaars verspreid in huiskamers, buurthuizen en naaiateliers keihard gewerkt om in totaal 7 km aan Goudse Vlaggenlijnen te maken voor Gouda750! Een initiatief van Gouda Bruist met steun van GoudApot en Gouda750.
De vlaggenlijnen zijn elk 10 meter lang en komen nu in alle buurten te hangen waar aan de vlaggenlijnen is gewerkt. 
Ze zijn ook te leen voor wie zijn straat of buurt feestelijk aan wil kleden en voor evenementen in het kader van Gouda750.

Wil je Vlaggenlijnen aanvragen? Gebruik dit online formulier.

Wil je een 10 meter-vlaggenlijn maken voor jouw straat of buurt? Vanaf 7 mei kun je gratis een tasje ophalen bij de Goudashop (Korte Groenendaal 26, open van woe. t/m zat. 10.00 - 17.00 uur). In principe maximaal één tasje per persoon en per straat en zolang de voorraad strekt. De Goudashop noteert je naam, straat en mailadres zodat we weten waar de Gouda 750 vlaggenlijnen naar toe gaan.

Aanwijzingen voor het ophangen
- Hang de vlaggenlijnen goed zichtbaar op. Ze kunnen voor langere tijd buiten hangen maar binnen kan ook (bijvoorbeeld in een buurthuis of winkelcentrum).
- zorg dat de ophangpunten zich niet verder dan 10 meter van elkaar bevinden
- hang de lijnen hoog genoeg zodat ze minder makkelijk beschadigd/meegenomen kunnen worden en de toegang voor hulpdiensten (brandweer) en vrachtwagens niet belemmerd wordt (minimaal 5 meter hoog)
- de vlaggen hangen het mooist als ze niet direct tegen een gevel hangen
- met tyraps kunnen de touwen aan elkaar, aan een vlaggenstokmast/haak die aan de gevel hangt of
lantarenpaal of boom bevestigd worden.
- maak geen gaten in bomen maar wikkel de touwen er omheen.
- houd er rekening mee dat zodra je 2 lijnen aan elkaar bevestigt het gewicht dat aan de ophangpunten hangt verdubbelt.

Bekijk op de kaart waar groepen bezig zijn (geweest) om vlaggenlijnen te maken. 

Toelichting

Oproep om te helpen met het maken van Goudse Vlaggenlijnen (december 2021)
Tijdens Gouda750 vieren we een half jaar feest én het idee is om vlaggenlijnen te maken ter decoratie. Kun je het je voorstellen: in de stad, in je wijk of zelfs in je buurtje. Dat ziet er schitterend én echt Gouds uit. Rood - wit in lijn met ons prachtige stadhuis.

Vind je het mooi en lijkt het je leuk om mee te doen? We zijn op zoek naar mensen die willen helpen met coördineren, knippen, naaien, ophangen, koffie schenken, noem maar op. Dus vind je het een tof project, laat het ons weten via het online formulier.

Hoe werkt het? Je kunt een pakket aanvragen met rode en witte stof, garen, materialen en touw voor 100m vlaggenlijn. Je zoekt een paar mensen die willen helpen en vormt een groepje. Met dit groepje ga je aan de slag. We zorgen voor een duidelijke werkomschrijving. Je kunt de taken onderling verdelen. Je kunt thuis aan de slag of bijvoorbeeld in een wijkcentrum of buurthuis.

Het start in februari zodat de vlaggenlijnen in april klaar zijn als Gouda750 start. De bedoeling is dat de helft van de vlaggenlijnen wordt opgehangen bij evenementen en wijkfeesten tijdens Gouda750. De andere helft wordt buurt voor buurt doorgegeven. Zo worden het echte "Geef Gouda Door" vlaggenlijnen en komt het Gouda750 feest naar de Goudse buurten.

thema 
sociale cohesie, creatief, leefbaarheid, evenementen
Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Een echt Gouds feest, versierd met echte Goudse vlaggenlijnen!
Lopend
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 11 projectupdates

Heleen van Praag


Organiseer jij iets met Burendag en wil je de straat aankleden? Er zijn 7 uitleenpunten waar je Goudse Vlaggenlijnen kan lenen. Alle locaties vind je bij het project Goudse Vlaggenlijnen.

0
Open de update in eigen pagina

Arie Jan van de Wetering


De Goudse Vlaggenlijnen zijn te leen!

Vanaf nu kan iedere Gouwenaar die een klein of groot evenement organiseert voor buurt, wijk of stad de echte Goudse vlaggenlijnen lenen. Waarschijnlijk heb je ze wel zien hangen door de hele stad tijdens Gouda750. Ontzettend veel mensen hebben al deze vlaggen ge...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina