Bericht

Leeslounge 'Moederstad'

Geplaatst op 29 juli 2022, 00:00 uur
Illustration

De bibliotheek Gouda organiseert in samenwerking met Anita Ootjers een leeslounge, waarbij steeds een ander boek centraal staat.
Op woensdag 14 september vanaf 19.30 uur bespreken we 'Moederstad'. Hierin gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen?

Het boek werd door het boekenpanel van het Mezza Magazine (waar onze directeur Erna Staal deel van uitmaakte) verkozen tot boek van de maand én boek van het jaar: Erna: "Heel knap hoe Dröge met een schijnbare nonchalance maar gevoel voor detail de wereldgeschiedenis weet te verweven in een persoonlijk familieverhaal. Als lezer loop je gevoelsmatig aan zijn zij, daar in Jakarta. Zelfs de veertig pagina's verantwoording lezen prettig. Wát een boek." 

Lees het boek deze zomer en kom op woensdag 14 september a.s. meepraten in onze Leeslounge die start om 19.30 uur en zal duren tot 21.00 uur. Het is altijd leuk om andermans meningen te horen en wellicht dingen te ontdekken die je tijdens het lezen zijn ontgaan. Je kunt een kaartje kopen via de website van de bibliotheek. Het is ook mogelijk een kaartje te kopen bij een van de medewerkers van de servicebalie in de bibliotheek die dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur aanwezig zijn. Leden betalen € 5,00, niet-leden € 7,50. https://www.bibliotheekgouda.nl/agenda/leesloungeseptember2022.html

 


 

Deel dit: