organisatie

Museum Gouda

Non-profit

Gouda begint hier!
Museum Gouda is het museum van de stad. Het huist in het voormalig Catharina Gasthuis, een prachtig en monumentaal 15de-eeuws pand direct naast de Sint-Janskerk, in het mooiste en oudste stukje van Gouda.


Vaste collectie
Het museum huisvest een collectie van meer dan 40.000 voorwerpen, waaronder 16de-eeuwse altaarstukken en 17de-eeuwse schutterstukken van onder andere Ferdinand Bol. Geniet van de verzamelingen schilderijen van de geliefde Haagse School, de School van Barbizon en de collectie werken van vrouwelijke moderne kunstenaars. Bewonder ook het Gouds Plateel: wereldberoemd sieraardewerk uit de 19de- en 20ste-eeuw. Daarnaast vind je in het open depot nog duizenden andere prachtige kunstwerken uit de Goudse geschiedenis.


Tijdelijke tentoonstellingen
Naast de vaste collectie zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te zien. Bekijk hier het actuele programma.


Leuk voor kinderen
Ook voor families is er voldoende te ontdekken! Ga mee met Mara op ontdekkingstocht: met een tablet verken je het museum, komen voorwerpen tot leven en maak je je eigen mini-museum. Heb je alle opdrachten uitgevoerd? Dan haal je bij de kassa een verrassing! Museum Gouda biedt gratis toegang voor kinderen tot en met 17 jaar. Bekijk hier wat er binnenkort te doen is!

Deel dit: