organisatie

Lach Club Gouda

Vereniging / club, Informele groep

Bij de lachclub Gouda komen we maandelijks bij elkaar om lachyoga te beoefenen.


Lachyoga komt oorspronkelijk uit India. Het begon in 1995 op initiatief  van dr. Madan Kataria. Hij ontdekte dat lachen zonder reden vanuit het niets heel goed voor je is. Hersenen hebben het niet door of je  nep-lacht of  echt lacht. Bij beiden maakt je hersenen de stof dopamine (gelukshormoon) aan.  Door dit stofje zit je beter in je vel. Met deze kennis heeft hij lachyoga  ontwikkeld. Lachyoga wordt inmiddels over de hele wereld beoefend en nu ook in Gouda.


Tijdens lachyoga  begin je met het stretchen van zowel je lichaam als je stem om te startten met lachen. Tijdens de les wordt onder andere gebruik gemaakt van theater sport oefeningen maar ook lachen zonder reden want ook met een  nep lach wordt je ontspannen. En vaak moet je van een neplach weer echt lachen. Tijdens onze bijeenkomsten wordt er op verschillende manieren gelachen, van grijns tot schaterlachen.


Voor wie is het bedoeld?


Eigenlijk is lach yoga voor iedereen geschikt. De enige voorwaarde is dat je wel moet willen lachen.  Want als bereid ben om een neplach te maken dan komt de rest van zelf.  Aan het eind van de avond ben je heerlijk ontspannen en val je met een glimlach om je mond in slaap.


 


 


 

Deel dit: