Maartje Vingerling

Bewoner
Wie is Maartje?

Ik ben een geboren en getogen Goudse en woon nog hier altijd met heel veel plezier. In al die jaren dat ik hier woon is Gouda alleen maar leuker en leuker geworden en het bruist letterlijk van de activiteiten.

Mijn werk en hobbies

Ik werk sinds 2017 bij de Goudse Waag als coordinator van de dag. Daarvoor heb ik 39 jaar gewerkt, eerst als kleuterleidster later 22 jaar bij Unilever waar ik de Consumentenservice afdeling heb opgezet.

Mijn hobbies:
-Ik ben absoluut dol op alles wat met de natuur te maken heeft.
-Ik ben dol op koken en kook al sinds mijn 8ste. Koken met eetbare wilde planten, kruiden & bloemen, vergeten groenten&fruit, slow cooking, de Aziatische, Indische en Molukse keuken.
-Ik ben dol op moestuinen, bezoek graag historische moestuinen, "urban gardening" in -mijn kleine tuintje en gemeente tuinen is mijn eigen bijdrage beperkt maar toch...
-Verzamelen bijzondere recepten en kookboeken
-Fotograferen
-Ballet/ kunst en cultuur

Mijn omgeving

Mijn eigen straat is helaas een staat waar buren niet veel met elkaar op hebben. Enkelen wel en dat is prettig.


Ik zou mijn straat graag groener en schoner zien. Iedereen een klein geveltuintje voor het huis lijkt me leuk!


 

Mijn droom

Toen ik hier kwam hadden we achter ons hele grote bomen en oude industriele gebouwen overwoekerd met klimop. Prachtig! Het leek net of we ergens in Frankrijk woonden. Helaas zijn die allemaal gekapt en afgebroken en nu staat er een nieuwbouwwijk. Ook dat heeft wel wat en omdat er een sloot is gekomen die snel vergroende walkanten heeft hoop ik dat het op een andere manier mooi gaat worden. Ik heb diverse waterplanten geplant en gezaaid zoals gele lis en wilde bloemen. 
Ik raap elke week alle vuil dat rondzwerft in de straat en in de poort achter onze huizen. Het zou fijn zijn als iedereen zijn eigen stoep schoon hield.