Heidi Jonker

Bewoner
Wie is Heidi?

In mijn buurt De Mammoet hebben we een buurttuin waarin we biologische groenten en fruit telen.

Mijn werk en hobbies

PR Consultant
Ik verzorg de redactie voor RTV Gouwestad en RTV Waddinxveen. 
Presentator Gouda Bruist voor RTV Gouwestad
Mede organisator van het Gouds Filmfestival 2018 en 2019
Ik startte de biologische buurttuin in de Mammoet
Mantelzorger

Mijn omgeving

In onze buurt waardeer ik onze biologische moestuin maar ook vele bewoners. We delen zaden, bloemen, fruit en gereedschappen met elkaar. 


Onze buurt is niet erg fraai omdat er weinig groen over is gebleven. De straat is een grote stenen vloer geworden in de loop der jaren. Vele aangrenzende tuinen zijn bestraat. Vele bomen en de voortuintjes achter in de straat zijn verdwenen.


De straten zijn zo verzakt dat de scootmobielers hun huis met moeite kunnen bereiken. De oprit naar de woningen wordt steeds steiler.

Mijn droom

Positief:  veel leuke bewoners en een mooie biologische moestuin


Negatief: te weinig zorg voor gehandicapten. Het belangrijkste is voedselgebrek. Doordat ze, door wat voor omstandigheden dan ook, niet koken. Ze leiden vitamine D gebrek doordat ze te weinig buiten komen en zijn vaak ondervoed. Ze krijgen minimale zorg maar het eten is echt een groot probleem. Via de huisarts krijgen nu 2 personen Nutridrink terwijl deze dure middelen onnodig zijn want ze kunnen gewoon eten. Ouderen kunnen niet bij hun partner in het verpleeghuis wonen en stoppen met eten (geen trek). Erg depressieve mensen eten ook niet. De Kant en Klaar maaltijden zijn vaak te kostbaar.


De buurttuin zorgt in ieder geval voor wat meer onderling contact.


Ik heb er veel energie in gestoken maar gelukkig nam een buurman het gedeeltelijk van mij over. Het is te zwaar om het alleen te doen. We waken ervoor dat we de gehandicapten niet overlopen anders haken ze af. 


Mijn droom is om meer voor elkaar te zorgen. Het hoeft niet perfect en alle beetjes helpen.