Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Dit project is gepauzeerd
Project

buurtcamping

Geplaatst op 10 juni 2015, 19:04 uur

Het gebeurt al in Utrecht en Amsterdam en ik zal het super tof vinden dat wij het gezamenlijk hier in Gouda ook mogelijk zouden kunnen gaan opzetten.

Van 24 t/m 26 juli toveren we samen stadsparken in Amsterdam en Utrecht om tot Buurtcampings! Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit… Je groet de buurman, praat over koetjes en kalfjes en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten te organiseren, leren buurtbewoners tijdens een ontspannen vakantie elkaar beter kennen.

Drie dagen lang is het park een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad. Bewoond door alle types die de stad rijk is: van yuppen tot daklozen, van Drenten tot Surinamers, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Kijk alvast “Buurtcamping, de film“ om in de stemming te komen!

In 2013 was de eerste Buurtcamping te vinden in het Oosterpark en vorig jaar werd er gekampeerd in het Oosterpark, Noorderpark en Rembrandtpark in Amsterdam. Nu strijkt de camping neer in het AmsterdamseFlevoparkNoorderparkRembrandtparkSloterpark en Egeldonk in Zuidoost én in Utrecht in het Majellaparken het Noordse Park. Reserveer je tentplek in de campingwinkel. Of meld je aan als vrijwilliger en kampeer gratis of met korting. Kinderen t/m 12 jaar kamperen gratis en bezitters van de Stadspas of U-pas krijgen een fikse korting.

Happy camping!

thema 
sociale cohesie, evenementen
Pauze
Illustration
 
Deel dit:
1 projectupdate

Robbert Laurens Verspaandonk


Komende vrijdag ga ik samen met Miranda kijken in Amsterdam hoe de buurtcamping daar al 2 jaar vorm wordt gegeven door een groep organisatoren. Lijkt het je leuk om dit samen met ons mee te gaan organiseren in Gouda dan horen we dit graag en ben je meer dan welkom om vrijdag mee te gaan naar Amsterd... lees meer
0
Open de update in eigen pagina
4 reacties

Robbert Laurens Verspaandonk

wo 30 september 2015 17:29

Tot mijn grote spijt heb ik tot nog toe niet echt het gevoel dat er veel animo is om dit jaar al een buurtcamping te doen in Gouda.


Ik hoop dat het volgend jaar met een langere aanlooptijd meer succes gaat op leveren. 


Op 24, 25 en 26 juli aanstaande is het wel al in Amsterdam en Utrecht. Ik ben dan ze...

lees meer

Robbert Laurens Verspaandonk

wo 30 september 2015 17:29

Werd deze middag gebeld door het AD wat het idee achter de buurtcamping zal zijn. Dit heb ik uitgelegd en er volgt een artikel in de kant.


Met daarbij een foto waar ik uit een tent kom die ik morgen ga op zetten bij het museum haven café. 


Dit wordt waarschijnlijk ook de plek waar de buurtcamping gaat ...

lees meer

Andy Koolmees

zo 6 maart 2016 22:56
dank voor de uitnodiging Laurens. Ik kan helaas niet mee vrijdag. Bij GOUDasfalt voelen ze er wel iets voor om dit te organiseren aldaar op het terrein. Veel groter dan bij het IJsselhuys. groet, Andy

Robbert Laurens Verspaandonk

ma 21 maart 2016 12:05
Afgelopen wiekend stond er een stuk in het AD (groenehart) over de buurtcamping Gouda. Deze gaan we naar alle waarschijnlijkheid organiseren op het GOUDasfalt terrein. Hiervoor is nog alle hulp welkom . Daarnaast ben ik ook erg benieuwd ofdat mensen echt mee gaan kamperen komende zomer. Dus zeg het v... lees meer