Project

Een TWEEDE LEVEN voor bloembollen

Geplaatst op 3 maart 2016, 11:52 uur

Nu de bloembollen buiten meer kleur gaan geven, raken de bloemstukjes met bloembollen binnen uitgebloeid. Veel mensen gooien ze, op zich terecht, in de groene kliko, maar dat is "zonde". Deze bloembollen verdienen een tweede leven, want dat kunnen ze heel goed aan. Zèlf stop ik die in de grond van mijn tuin en het jaar daarop bloeien ze met een lieve lust.

Het lijkt me een goed idee om die bloembollen vanuit hun bloemstukjes een tweede leven te gunnen door ze in te zamelen. Die bollen kunen dan later, in overleg met de gemeente, in plaatselijke gazons gepoot worden. Vaak zijn dat nu nl. groene vlaktes die best een kleurtje kunnen gebruiken.

Wie wil dit idee verder uitwerken ? Ik wil wèl meewerken maar niet als "trekker van de kar" fungeren. Meld je aan bij dit project en fleur (van het latijnse woord Florum-Flos = bloem) onze stad ermee op.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Volwassenen, Senioren, Jongeren, 11-22 jaar
Illustration
 
Deel dit:
3 reacties

Ineke van Beijnum

Goed idee, zelf poten we ze al een paar jaar in de berm in eigen straat, dat is misschien gemakkelijker dan een centrale inzameling?
vr 4 maart 2016 19:41

Maartje Vingerling

Goed idee! Ik poot zelf altijd mijn uitgebloeide bollen in de gemeenteperkjes voor ons huis. Het wordt daardoor elk jaar kleuriger.
vr 25 maart 2016 15:03

Wouter Bijlsma

Prima idee Jean-Pierre... voor een bloembollen-guerrilla! Maak er een wedstrijd van waar er volgend jaar het fleurigste straatje 'spontaan' is gaan bloeien :-)
ma 2 mei 2016 23:34
Wil je reageren? Meld je dan aan.