Project
Lopend

Ontmoetingscafé 'de Vrijheid'

Geplaatst op 30 januari 2017, 14:28 uur

Het Ontmoetingscafé 'de Vrijheid' is vanaf 2 november 2018 verhuisd naar de Chocoladefabriek.

Bijna twee jaar na het ontstaan van het idee, is het Ontmoetingscafé de plek geworden die we voor ogen hadden. Een plaats waar statushouders (vluchtelingen met vergunning tot verblijf) elkaar kunnen ontmoeten, in gesprek kunnen gaan met Gouwenaars en informatie kunnen krijgen over allerlei zaken die hen bezig houden. Het is een plek waar nieuwe Gouwenaars in gesprek zijn met Gouwenaars die de taal spreken en de stad kennen.

Nederlands moeten praten in de praktijk, gewoon met iemand die je buur zou kunnen zijn, daar leren statushouders heel veel van. Daardoor ontstaan contacten die voor iedereen interessant zijn, er worden kleine en grote vragen besproken en er wordt veel geleerd. Maar er wordt ook gezellig gekletst en iets gedronken. Dit gewone contact met Goudse burgers wordt zeer gewaardeerd.

Wil jij nieuwe Gouwenaren een goede start geven? Ze wegwijs maken in onze stad, dit land, hen vertellen over Goudse gewoonten, omgangsregels en cultuur? Wil jij ook hún verhaal horen en meer weten over het dagelijks leven in hun thuisland? Het Ontmoetingscafé is een plek waar we elkaar leren kennen: inwoners uit de regio en nieuwe Gouwenaren.

Een plek die voor deze mensen met verblijfsvergunning een wezenlijke aanvulling vormt op de inburgerings- en taallessen die ze volgen. Kom gezellig langs!

Iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Steenlandzaal - Chocoladefabriek - Klein Amerika!

De programmering wordt ingevuld naar behoefte. Meld u aan bij het project en we houden u op de hoogte.

 

Toelichting

Door de veranderingen binnen het Verzetsmuseum Zuid-Holland heeft het café haar ontmoetingsplaats aangepast, we zijn nu gehuisvest in de Steenlandzaal van de Chocoladefabriek. Het is mooi om te verblijven tussen alle Nederlandse boeken en organisaties die zich met taal bezig houden.  Het Ontmoetingscafé is nog steeds verbonden aan het Verzetsmuseum en doet wat in haar missie staat: een bijdrage leveren aan een vreedzame en verdraagzame samenleving, waarin vrijheid, verbondenheid, acceptatie en respect kernwaarden zijn. 

thema sociale cohesie, maatschappelijke ondersteuning
Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat Een vreedzame en verdraagzame samenleving, waarin vrijheid, verbondenheid, acceptatie en respect kernwaarden zijn.
Illustration
 
Deel dit:
1 project-update

Mijnie Oosterom

7-nov-2018 11:11
Project volgens planning

Het Ontmoetingscafé 'de Vrijheid' is verhuisd naar de Chocoladefabriek. Vanaf 2 november, iedere vrijdag van 10.00 - 12.00 uur in de Steenlandzaal van de Chocoladefabriek.
0

Open de update in eigen pagina
2 reacties

Monica Maassen

Er zijn nu drie ochtenden geweest en het aantal deelnemers groeit elke keer. Afgelopen vrijdag waren er tussen de 20 en 25 statushouders en ongeveer 10 vrijwilligers. Er vonden veel boeiende gesprekken plaats. Allerlei vragen kwamen op tafel, mensen die vrijwilligers werk willen doen, willen sporte Lees meer
zo 19 februari 2017 14:45

Mijnie Oosterom

Ook in de zomerperiode gaan we verder met het Ontmoetingscafé. Iedere vrijdag is er om 11.00 uur een kort thema. Op 7 juli komt Samir vertellen hoe Aikido hem helpt bij het verwerken van de emoties die loskomen bij het vluchten, de aankomst een nieuwe land en daarin je eigen plek te vinden. Ken je i Lees meer
do 6 juli 2017 18:05
Wil je reageren? Meld je dan aan.