Project

Informatie voor en door statushouders

Geplaatst op 24 maart 2017, 13:14 uur

Ben je gevlucht uit je eigen land en woon je nu in Gouda? Op deze plek vind je informatie over organisaties en hun activiteiten.

Humanitas Taalmaatjes:
Je krijgt een vast Taalmaatje, een vrijwilliger, met wie je kunt praten, lezen, televisie kijken, koffie of thee drinken, of wandelen. Wat je wilt. Ondertussen oefen je in jullie gesprekken je Nederlands. En natuurlijk leer je zo ook veel van elkaars taal en cultuur. Je Taalmaatje trekt ruim een jaar lang met je op.

Vluchtelingenwerk Gouda
Voor de begeleiding in het eerste jaar en het vinden van een huis, school, inburgeringscursus en het regelen van andere praktische zaken.

Kerk en Vluchteling
Verschillende activiteiten:
Eetgroepen: In verschillende Goudse kerken (Ontmoetingskerk, Christelijke Gereformeerde kerk, Apostolisch Genootschap, de Oostpoort, en Pauluskerk, Inloophuis Domino) zijn eetgroepen gestart. Meer informatie via Coen de Haan: coendehaan@gmail.com of Joyce Schoon: diaconaalconsulent@pkngouda.nl  
Maatjes: om samen dingen te doen en wegwijs te raken in Gouda. Wil je een maatje? Mail naar Heike Blok, maatje@pkngouda.nl.
Leren fietsen: elke maandagochtend van 9.00 - 11.00 uur bij de Ontmoetingskerk in Gouda Oost. Meer informatie via Heike Blok, maatje@pkngouda.nl.
Taaloefengroep Achterwillens: vrouwenpraatgroep om elkaar te ontmoeten en te oefenen met Nederlands. Informatie bij: NetwerkAchterwillens, martine@famvanerk.nl 

Meer informatie over de activiteiten van de kerken in de bijlage

Ontmoetingscafé de Vrijheid
Elke vrijdag van 10.00 - 12.00 uur om elkaar te ontmoeten, Nederlands te praten, informatie te vinden. 

Present Gouda
Samen klussen

Goud voor elkaar
Voor het vinden van vrijwilligerswerk

 

 

thema 
sociale cohesie, maatschappelijke ondersteuning, netwerk/ organisatie
Lopend
Deel dit:
1 projectupdate

Monica Maassen


Afgelopen vrijdag hield Samir tijdens het ontmoetings cafe in het Verzetsmuseum een presentatie over Aikido. Dit is Aikido: Krijgskunst of vechtsport[bewerken] Beoefenaars van het aikido ontkennen dat het een vechtsport is. Kenmerkend is vooral dat er nimmer aangevallen wordt en dat alle technieken... lees meer
0
Open de update in eigen pagina