Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project
Lopend

THANKS AND GIVING AWAY Stichting Present Gouda 2020

Geplaatst op 30 oktober 2017, 13:10 uur

Hoe mooi is het om dankbaar te zijn voor dat wat je zelf hebt. En hoe zinvol en verrijkend is het om er van te delen. Liefde en aandacht, je handen en voeten, je talenten en/of je tijd.Veel mensen hebben een zeer beperkt sociaal netwerk en zien juist tegen de feestdagen op. Zij missen dat sprankje licht en verlangen naar een beetje aandacht, liefde van hen die wellicht wel ‘over’ hebben. Je kunt iemand hiermee bemoedigen. De bemoediging bestaat bijvoorbeeld uit het sturen van kaartje, een bloemetje, je kerstpakket, een letterlijk ‘lichtje’ of het aanbieden van een sociaal of praktisch moment van extra aandacht/hulp naar keuze. De koppeling van de begunstigde die je niet kent en een duo vrijwilligers van ‘het lichtje in donkere dagen’ wordt tot stand gebracht door Present. Doel van het project is het stimuleren van het omzien naar elkaar! Onze missie!

Toelichting

Hoe werkt het?

Het duo meldt zich aan via de website (vanaf 5 oktober) en krijgt een naam en adres toegewezen. Een oudere, een eenzame, een zieke, een gezonde. Het duo wordt gevraagd om in de periode van 23 november t/m eind december (rond Thanksgiving) vanuit eigen dankbaarheid iets te geven aan een ander. Een bloemetje, een kaart, iets lekkers, een kerstpakket, een bloemstukje, een lampje. Dit is eenmalig!

Hulpverleners vanuit maatschappelijke organisaties kunnen iemand aanmelden als ‘lichtontvanger’. 

zie www.presentgouda.nl

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
Tijdens de looptijd van dit project (van eind november t/m eind december) wordt de laatste maand van het jaar hopelijk net iets ‘lichter’ voor hen die dit kunnen gebruiken.
Illustration
 
Deel dit:
1 projectupdate

Annet Perdijk

Project volgens planning

In 2020 kunnen zich duo's aanmelden die eenmalige een attentie brengen bij een hulpontvanger die eenzaam is, die een lichtpuntje in de decembermaand heel goed kan gebruiken. Een iets andere vorm dan in 2019 maar niet minder zinvol!

Thanks and Giving Away 2020

 

 

0
Open de update in eigen pagina