Project

Behoud de Lange Arm – Gouds ICOON aan de IJssel

Illustration
Geplaatst op 25 november 2021, 17:45 uur

De Lange Arm, de grote transportband is een gezichtsbepalend icoon voor Gouda en hét verbindende element op het terrein van GOUDasfalt. Dit industriële monument, met bijbehorende trechters en aanvoerband, is in slechte staat en moet dringend opgeknapt worden om het voor GOUDasfalt en Gouda aan de Hollandsche IJssel te behouden. Daarom start nu een crowdfundingsactie. Doel is een bedrag van €8.000 op te halen. Meedoen? Kijk dan op www.voorjebuurt.nl/langearm. Alle beetjes helpen. Samen maken we de stad!

Toelichting

De Lange Arm is niet meer weg te denken van het GOUDasfalt terrein. Uit technisch onderzoek is gebleken dat de constructie in redelijke staat verkeert, maar dat er actie genomen dient te worden om de Lange Arm te conserveren. Voor de restauratie neemt een vrijwilligersgroep van GOUDasfalt veel werk op zich voor het behoud van dit industrieel erfgoed. Maar ook moet een deel door specialisten worden gedaan en is er budget nodig voor materialen.

thema wijk-/stadsontwikkeling, kunst/ cultuur(-historie)
Illustration
 
Documenten
1 project-update

Peterpaul Kloosterman

2-dec-2021 21:18
Project volgens planning

Wat zijn we blij dat we na een week crowdfunden al €5.871 opgehaald hebben! We zitten dus op 74% van het beoogde bedrag en dat betekent dat we nog steeds zo'n € 2.200 nodig hebben. 120 mensen zijn inmiddels supporter geworden van de Lange Arm.

Wil jij ons ook ondersteunen? Ieder bedrag is welkom!


0

Open de update in eigen pagina