Project

Is het kunst of kan het weg? Praat mee!

Geplaatst op 31 juli 2023, 19:07 uur
Illustration

Je loopt er elke dag langs, waarschijnlijk zonder dat het je opvalt: KUNST in de BUURT. In onze stad staan veel beelden op straat, in parken of op pleinen. De gemeente probeert deze allemaal te onderhouden en wil graag weten wat de inwoners van Gouda ervan vinden. 
Wat doet een beeld met je? Ben je blij dat het er staat? Heb je er herinneringen aan? Of vind je het juist lelijk en mag het van jou weg?

Praat mee! 
We organiseren per wijk een avond waar één beeld centraal staat. Onder leiding van een ervaren gespreksleider horen we graag wat jij vindt of voelt bij het beeld. Van tevoren wordt gezellig een hapje met elkaar gegeten. 
Ben of ken jij iemand die hart voor de wijk heeft en graag hierover meepraat, meld je aan! 
Kennis over kunst is helemaal niet nodig. Als je er maar iets bij voelt.

GEEF JE OP VIA HET AANMELDFORMULIER

 

Toelichting

Deze participatie sessies zijn onderdeel van een onderzoek dat de Gemeente Gouda momenteel laat uitvoeren naar de waarde van de Goudse kunstcollectie in de openbare ruimte. In de komende maanden onderzoeken kunst taxateur Patricia Jansma en adviseur collectiebeheer Dieuwertje Wijsmuller van zo’n 130 geregistreerde kunstwerken de artistieke waarde en het unieke verhaal achter elk kunstwerk. Meer informatie hierover op de website van gemeente Gouda.

thema 
kunst/ cultuur(-historie), leefbaarheid
Doelgroep
Volwassenen
Lopend
Deel dit:
1 projectupdate

Peterpaul Kloosterman

Project volgens planning

Afgelopen weken zijn de eerste gesprekken met inwoners over Kunst in de Openbare Ruimte gevoerd. In oktober volgen nog 6 sessies. Schrijf je in zolang het kan.

Het eerste gesprek ging over de 10 bankjes van Joep van Lieshout, bij de CSG De Goudse Waarden.
Er was ruimte voor ieders mening en gevoel e...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina