project

Eetbaar Gouda

A
geplaatst op 25 november 11, 14:10 uur, door Gerdien Seegers

Wie en wat is Eetbaar Gouda?
Eetbaar Gouda is een platform waarop buurtmoestuinen en groendoeners van Gouda te vinden zijn. Eetbaar Gouda is voor iedereen die groen doet en geïnteresseerd is in groen, niet één persoon of een geselecteerd groepje. Eetbaar Gouda ziet graag dat er meer samenhang groeit tussen de groendoeners in Gouda zowel online als offline. Het moet makkelijk zijn om met elkaar in contact te komen.

Eetbare Fietstocht 2016 op 4 juni!!
Dit is een fietstocht langs allerlei buurtmoestuinen in Gouda. We komen op plekken waar je normaal gesproken niet komt, of niet kan komen! Aan het eind van de middag sluiten we de tocht af in de mooie tuin van Wim en Jans met een hapje en een drankje. Hier vragen we een kleine vergoeding voor. De deelname aan de fietstocht is verder gratis. We vinden het fijn als iedereen zich via de mail aanmeldt quechua8@hotmail.com. De aanvang van de tocht is 13:00. We starten achter de Idahoeve 1 in Bloemendaal.

Meedoen
Heb je ideeën over hoe we de tocht nog leuker kunnen maken, wil je mee helpen organiseren of meedoen als locatie? Stuur ons dan een bericht! We hebben jou nodig om de fietstocht te organiseren!

Contact
Mail ons of zet het in de facebookgroep. Heb je leuke ideeën, wil je advies, kennis uitwisselen of brainstormen, twijfel dan niet om te mailen naar ons of een bericht achter te laten op deze pagina of op facebook.
Eetbaar Gouda heeft nu namelijk ook een Facebookgroep en nieuwspagina!
facebook

(Buurt)moestuinen op één kaart!
Op de Eetbare Buurtkaart staan zoveel mogelijk buurtmoestuinen en andere groene initiatieven. Hierop kun je vinden welke buurtmoestuinen er zijn, waar ze zijn en wat ze bieden. Door deze kaart zijn buurtmoestuinen zichtbaar en bereikbaar voor iedereen, online en offline.
De kaart is hier te bekijken.

eetbare buurtkaart   
Meedoen met de kaart
Heb je een initiatief en wil je deelnemen aan de Eetbare Buurtkaart, mail dan alstublieft naar Nadine van Ruyven via nadinevanruyven@gmail.com.
Ben je geen deel van een project, maar ken je er wel een? Gebruik dan je netwerk of je kennis om ons te helpen.

Met vriendelijke groenten en alvast bedankt,
Eetbaar Gouda

thema: openbare ruimte & groen, sociaal, educatie, duurzaamheid & energie, netwerk/ organisatie, recreatie & toerisme, creatief, leefbaarheid, gezondheid/ bewegen, evenementen
foto's

14 project-updates

Annemie Lanser

Hoi allemaal,
Komende zaterdag 18 februari 2017 willen we eetbare bomen en planten gaan planten in het Voedselbos Goudse Hout. Ook gaan we nestgelegenheid voor de ijsvogel maken. Ze is daar al een aantal keer gespot en we zouden het super leuk vinden als ze kwam broeden.
Van harte welkom! We zijn er van 11.00-15.00.
11-feb-2017 23:06

ClaudiJA Verschuren

Goededag Goudse Groeners! As zondag, 2 oktober, heeft de Kademoestuin een Oogstfeest. Wil je eens komen kijken en kennis maken/elkaar weer eens ontmoeten?
N
Start 14.00 , met lekkers uit de tuin,en om 14.30 een rondleiding en omstreeks 15.30 een workshop appelazijn maken!
(hoop dat ik de leuke flyer kan attachen)

Welkom!

28-sep-2016 08:59

Heleen van Praag

a.s. donderdag tijdens Bruispunt zal Mark Koops een presentatie geven over de plannen voor een bio-agri-tuin op GOUDasfalt. Hij zoekt hiervoor samenwerking met groene ondernemers uit Gouda.

7-jun-2016 12:11

Heleen van Praag

nog een aanvulling op de aankondiging van Gerdien, omdat haar mailadres was weggevallen. Aanmelding voor de fietstocht op 4 juni kan via quechua8@hotmail.com of kijk voor alle info op de kalender bij http://goudabruist.nl/get/activiteit/19639

25-mei-2016 12:01

Gerdien Seegers

Beste mensen, Eetbaar Gouda organiseert op 4 juni 2016 alweer de 3e Eetbare Fietstocht. Dit is een fietstocht langs allerlei buurtmoestuinen in Gouda. We komen op plekken waar je normaal gesproken niet komt, of niet kan komen! Aan het eind van de middag sluiten we de tocht af in de mooie tuin van Wim en Jans met een hapje en een drankje.Hier vragen we een kleine vergoeding voor. De deelname aan de fietstocht is verder gratis. We vinden het fijn als iedereen zich via de mail aanmeldt quechua8@hotmail.com. De aanvang van de tocht is 13:00. We starten achter de Idahoeve 1 in Bloemendaal. Met vriendelijke groet, Gerdien Seegers namens Eetbaar Gouda

25-mei-2016 11:17

Gerdien Seegers

De Groene Motor heeft me gemaild dat ze een groene workshop in de aanbieding hebben. Zoals een wildplukwandeling, werken met een zeis of een les over fruitbomen. Als je interesse hebt laat het dan aub aan ons weten.

Er is de mogelijkheid om één workshop aan te bieden voor een initiatief/groep.
Zie deze link voor informatie en voorwaarden: http://www.zelfdoeninzh.nl/ergroeit-workshops-0

De workshops
Gebiedsgerichte samenwerking, Observeren en analyseren (van je tuin), Hoe kom ik aan grond?
Sociale permacultuur, Stekken en vermeerderen, De natuurlijke moestuin, Efficiënt kweken: het maken van een teeltplan, Werken met de zeis
Inleiding snoeien hoogstamfruitbomen, Voedselbossen in een notendop, Natuurlijk plaagbeheer, Imkeren op een natuurlijke manier, Wildplukwandeling


Contactgegevens van De Groene Motor
Suzanne Stolk
programmamedewerker De Groene Motor
regio Den Haag, Rotterdam e.o.
Oude Delft 116, 2611 CG Delft
t 015 215 4362
m 06 -20701983
werkdagen: ma, di, do
www.landschaperfgoedzh.nl/degroenemotor
www.zelfdoeninerfgoedengroen.nl

13-mei-2016 19:27

Gerdien Seegers

Beste groendoeners,

Voor 4 juni staat er weer een Eetbare Fietstocht op het programma. Het eindpunt is al bekend namelijk de gezellige tuin van Jans en Wim aan de Veerstalblok. Daar sluiten we de tocht af met een hapje, drankje en een goed gesprek.Wie wil er mee helpen organiseren en wie heeft leuke ideeën over hoe we de tocht nog leuker kunnen maken? Graag zo snel mogelijk reageren want 4 juni komt snel dichterbij.

gr

Gerdien

2-mei-2016 20:25

Gerdien Seegers

Op zondag 10 april zal op de radio Gouwestad aandacht besteed worden aan de buurtmoestuinen. Het thema is Gewoon groen. Welke buurttuinier zou willen aanschuiven? Graag even contact met mij opnemen. Donderdagavond 7 april wordt een bijeenkomst georganiseerd ter voorbereiding.

2-apr-2016 10:04

ClaudiJA Verschuren

Dag allemaal! Aanstaande zondag is er een hele toffe bijeenkomst in Nijmegen in voedselbos Ketelbroek en daarbij een lezing over het herstellen van Land.'
Kunnen samen gaan!
Meer info:

https://www.facebook.com/FoodforestKetelbroek/photos/a.476928932376038.1073741837.191486610920273/894622330606694/?type=3&theater
meer info

11-mrt-2016 18:35

Nadine van Ruyven

Beste groendoeners,
Op 26 januari heeft Eetbaar Gouda de Eetbare Buurtkaart en de plannen voor 2016 gepresenteerd bij de bruisavond van Gouda Bruist. Hier een verslag om iedereen up to date te houden. www.eetbaargouda.nl is de nieuwe snelle manier om op de projectpagina te komen en naar de Eetbare Buurtkaart te gaan!
Verder is verklapt dat er dit jaar weer een Eetbare fietstocht zal komen. Binnenkort gaan we brainstormen over een geschikte datum. We zijn op zoek naar mensen die mee willen denken of helpen met de organisatie van de fietstocht! Een aantal enthousiaste mensen hebben zich al aangemeld, waaronder een grafisch vormgever, een stedenbouwkundige en ervaren groendoeners. We zitten met vragen als: Welke route kunnen we het beste afleggen, zijn er nog andere leuke dingen waar we onderweg langs kunnen fietsen, wat voor info willen we de fietsers geven? Naar aanleiding van de bedachte routes worden de fiets- en wandelroutes online gezet, zodat je ook zelf er op uit kan gaan!

Wil je meedoen of denken? Of wil je iets kwijt? Laat dan je reactie achter op de projectpagina of de nieuwe facebookgroep op www.facebook.com/groups/eetbaargouda! Wordt lid zodat we makkelijker contact kunnen houden met elkaar! of mail naar nadinevanruyven@gmail.com.

Groetjes,
Eetbaar Gouda

15-feb-2016 13:41

Gerdien Seegers

Beste groendoeners,
Eetbaar Rotterdam vraagt of er groendoeners zijn in de regio die mee willen doen aan ERGroeit het stadslandbouwfestival op 2 april 2016. Ze willen deskundige (startende) lezing- en workshopgevers de gelegenheid geven zich hier te presenteren met een lezing of introductie op hun workshops. Ook is het mogelijk een plekje in te nemen op de infomarkt.
Een link naar het volledige persbericht vind je hier.

Interesse of ken je iemand voor wie dit wat is? Meld je dan aan!
Voor aanmeldingen en vragen over of suggesties over workshops kan men contact opnemen met ERGroeit via ergroeit@eetbaarrotterdam.nl. Op de website www.ergroeit.nl is meer informatie te vinden over de workshops, de tijden en locatie en toegang.

26-jan-2016 21:36

Nadine van Ruyven

Beste mensen,

Op 26 januari is er weer een bruisavond. Dit keer geeft Eetbaar Gouda een presentatie over de Eetbare Buurtkaart en de plannen die er zijn voor dit jaar. Bij deze willen we jullie van harte uitnodigen om te komen! We gaan de initiatiefnemers die deelnemen aan de kaart vragen of zij willen komen, zodat we achteraf een drankje met elkaar kunnen doen.

Hopelijk tot dan!

Datum: dinsdag 26 januari
Tijd van inloop: 19:30
Start: 20:00
Einde: rond 21:30
Locatie: Lichtfabriek, Hoge Gouwe 189

Groetjes,
Nadine van Ruyven

20-jan-2016 14:22

Nadine van Ruyven

Beste groendoeners,
Eetbaar Gouda doet een oproep aan alle groendoeners in en rondom Gouda. Graag willen we zoveel mogelijk groene initiatieven weergeven op één kaart: de Eetbare Buurtkaart.
Eetbaar Gouda ziet graag dat er meer samenhang groeit tussen de groendoeners, want we hebben een gemeenschappelijk doel; de leefbaarheid verbeteren in Gouda. Samen kunnen we meer bereiken, dus waarom niet samen op één kaart?

Dit project komt voort uit mijn studie Toegepaste Psychologie, ik heb de opdracht gekregen om zelf een opdrachtgever te vinden waarvoor ik een voorlichting kan maken.
De buurttuinen zijn nu niet allemaal even goed bereikbaar, zowel online als offline is het soms lastig contact te leggen. Voor toekomstige vrijwilligers is het fijn als de initiatieven makkelijker te vinden zijn.

Meedoen!
Heb je een initiatief en wil je deelnemen aan de Eetbare Buurtkaart, mail mij dan alstublieft via nadinevanruyven@gmail.com. Ben je geen initiatiefnemer, maar ken je er wel een? gebruik dan je netwerk om ons te helpen.

Met vriendelijke groet en alvast bedankt,
Eetbaar Gouda, Nadine

 

9-dec-2015 18:34

Annemie Lanser

Hoi allemaal,

Hopelijk hebben jullie ook zo genoten van de filmavond. Op zaterdag 28 november hebben we een Permacultuur meewerkdag van 11.00-15.00. Naast uitleg op de locatie in het Goudse Hout over Permacultuur en de beplanting laten we jullie zien hoe je bessenstruiken kan vermeerderen. We gaan bessenstruiken stekken voor het Voedselbos en braamuitlopers verwijderen. Voor koffie en thee zorgen wij. Neem een lunch mee en deel die met anderen. Tuingereedschap meenemen is handig. Voor opgave en meer informatie: alanser@filternet.nl
We zien uit naar jullie komst!

1-nov-2015 22:38
95 reacties, 5 worden getoond oudere reacties weergeven

dora wempe

Hoi Annemie,

Ik heb wel interesse in voedselbos en wil er graag meer over weten. Wat je is je email adres? Mijn is dorawempe@gmail.com

21-sep-2014 18:56

Heleen van Praag

Op 8 november is het Groen Dichterbij Festival in Amersfoort. Misschien interessant voor leden van deze groep!

22-okt-2014 15:35

Annemie Lanser

Hoi allemaal,
Komende dinsdag vertonen we de film Permacultuur in Nederland in het Bruispunt. Ik zou het leuk vinden je daar te ontmoeten en Eetbaar Gouda weer meer vorm te geven. Inloop vanaf 19.30 en we starten om 20.00 van harte welkom.

25-okt-2015 14:05

Annemie Lanser

Hoi allemaal,
Komende dinsdag vertonen we de film Permacultuur in Nederland in het Bruispunt. Ik zou het leuk vinden je daar te ontmoeten en Eetbaar Gouda weer meer vorm te geven. Inloop vanaf 19.30 en we starten om 20.00 van harte welkom.

25-okt-2015 14:06

ClaudiJA Verschuren

Dag allemnaal! As zondag is er een hele toffe bijeenkomst in Nijmegen in voedselbos Ketelbroek en daarbij een lezing over het herstellen van Land.'
Kunnen samen gaan!
Meer info:

https://www.facebook.com/FoodforestKetelbroek/photos/a.476928932376038.1073741837.191486610920273/894622330606694/?type=3&theater
meer info
11-mrt-2016 18:32


Contactpersonen

Annemie Lanser

Bewoner
Eetbaar Gouda

ClaudiJA Verschuren

Eetbaar Gouda

Gerdien Seegers

Bewoner
Eetbaar Gouda

Nadine van Ruyven

Bewoner, Ondernemer, Scholier/Student
Eetbaar Gouda
Deelnemers

Annette Jelsma

Sebastiaan Mantel

Gewoon Brood

Andrea Korevaar

Esther Kakes

Siobhan Richards

David Slothouber

Bas de Groot

Maartje Vingerling

dora wempe

David Metselaar

Arno ten Seldam

Saskia Timmerman

Angelika Lukas

Marion Groenenboom

Donny Thieme

Idelette Sinke-Botha

Hans Sinke

Johan de Boer

Jean-Pierre Bylard

Kees

Koen den Braber

Wim de Groot

Huibert van Rossum

Marijke Koek

Nelleke den Boon

David Gast

Sarie Donk

kim bouwman

Marleen Swagemakers

Ineke van Beijnum

Els Droogers

sascha groenendijk

Gerard van Vliet

Astrid Wielemaker

Hanny Verbakel

Riet Peddemors

Alice de Haan

Peter van Sark

Wim van beek

Arjan Primus

Dorien Ketel

Marina Perdijk

Coretta Bakker-Wijbrans

Marina de Horn

Debby Gerritsen

Mirjam Wagendorp

Heleen van Praag

Eva Kosto

Peterpaul Kloosterman

Ik doe ook mee
Betrokken locaties

Bredeschoolmoestuin

Buurtmoestuin

Buurtmoestuin Korte Akkeren

Buurtmoestuin

Buurttuin Hoevenbuurt

Buurtmoestuin

de Mengelmoestuin

Buurtmoestuin

Eetbare Buurttuin

Buurtmoestuin

Futseltuin

Heemtuin Goudse Hout

Buurtmoestuin

Kademoestuin

Buurtmoestuin

Pauzelandschap Potterspoort

Buurtmoestuin

privémoestuin Estafetteweg

Buurtmoestuin

privémoestuin Veerstalblok

Buurtmoestuin

Rotondetuin Vlindervreugd

Buurtmoestuin

Smultuin

Buurtmoestuin

Voedselbos

Buurtmoestuin

Volkstuinvereniging Groenakker

Buurtmoestuin

zorgboerderij Ouders Vrucht

Buurtmoestuin
Georganiseerde activiteiten

Film over Permacultuur in Nederland en stuurgroep Eetbaar Gouda

dinsdag 27 oktober 2015 , 19:30 - 21:30
Annemie Lanser
gratis

Permacultuur meewerkdag

zaterdag 28 november 2015 , 11:00 - 15:00
Goudse Hout
gratis

Meewerkdag Voedselbos Goudse Hout

zaterdag 13 februari 2016 , 11:00 - 15:00
Goudse Hout
gratis

Eetbare Fietstocht

zaterdag 4 juni 2016 , 13:00
Nadine van Ruyven
gratis