project   

Eetbaar Gouda

A
geplaatst op 25 november 11, 14:10 uur

Wie en wat is Eetbaar Gouda?
Eetbaar Gouda is een platform waarop buurtmoestuinen en groendoeners van Gouda te vinden zijn. Eetbaar Gouda is voor iedereen die groen doet en geïnteresseerd is in groen, niet één persoon of een geselecteerd groepje. Eetbaar Gouda ziet graag dat er meer samenhang groeit tussen de groendoeners in Gouda zowel online als offline. Het moet makkelijk zijn om met elkaar in contact te komen.

Eetbare Fietstocht 2016 op 4 juni!!
Dit is een fietstocht langs allerlei buurtmoestuinen in Gouda. We komen op plekken waar je normaal gesproken niet komt, of niet kan komen! Aan het eind van de middag sluiten we de tocht af in de mooie tuin van Wim en Jans met een hapje en een drankje. Hier vragen we een kleine vergoeding voor. De deelname aan de fietstocht is verder gratis. We vinden het fijn als iedereen zich via de mail aanmeldt quechua8@hotmail.com. De aanvang van de tocht is 13:00. We starten achter de Idahoeve 1 in Bloemendaal.

Meedoen
Heb je ideeën over hoe we de tocht nog leuker kunnen maken, wil je mee helpen organiseren of meedoen als locatie? Stuur ons dan een bericht! We hebben jou nodig om de fietstocht te organiseren!

Contact
Mail ons of zet het in de facebookgroep. Heb je leuke ideeën, wil je advies, kennis uitwisselen of brainstormen, twijfel dan niet om te mailen naar ons of een bericht achter te laten op deze pagina of op facebook.
Eetbaar Gouda heeft nu namelijk ook een Facebookgroep en nieuwspagina!
facebook

(Buurt)moestuinen op één kaart!
Op de Eetbare Buurtkaart staan zoveel mogelijk buurtmoestuinen en andere groene initiatieven. Hierop kun je vinden welke buurtmoestuinen er zijn, waar ze zijn en wat ze bieden. Door deze kaart zijn buurtmoestuinen zichtbaar en bereikbaar voor iedereen, online en offline.
De kaart is hier te bekijken.

eetbare buurtkaart   
Meedoen met de kaart
Heb je een initiatief en wil je deelnemen aan de Eetbare Buurtkaart, mail dan alstublieft naar Nadine van Ruyven via nadinevanruyven@gmail.com.
Ben je geen deel van een project, maar ken je er wel een? Gebruik dan je netwerk of je kennis om ons te helpen.

Met vriendelijke groenten en alvast bedankt,
Eetbaar Gouda

thema: openbare ruimte & groen, sociaal, educatie, duurzaamheid & energie, netwerk/ organisatie, recreatie & toerisme, creatief, leefbaarheid, gezondheid/ bewegen, evenementen
foto's

15 project-updates

ClaudiJA Verschuren


Hoi Allemaal!
Kademoestuin heeft op 8 oktober een leuk Oogstfeest.
Het begint om 13.30 inloop;14.00 met een rondleiding en is tot een uur of 17.00.
Hapje en drankje uit de tuin, een leuk muziekje door ieder die zin heeft om te spelen, en een leuke speurtocht voor de kids :-). Kom zien wat hier groeit, neem je groene humeur mee, evt een instrument en geniet mee !
23-sep-2017 14:53

Annemie Lanser


Hoi allemaal,
Komende zaterdag 18 februari 2017 willen we eetbare bomen en planten gaan planten in het Voedselbos Goudse Hout. Ook gaan we nestgelegenheid voor de ijsvogel maken. Ze is daar al een aantal keer gespot en we zouden het super leuk vinden als ze kwam broeden.
Van harte welkom! We zijn er van 11.00-15.00.
11-feb-2017 23:06

ClaudiJA Verschuren


Goededag Goudse Groeners! As zondag, 2 oktober, heeft de Kademoestuin een Oogstfeest. Wil je eens komen kijken en kennis maken/elkaar weer eens ontmoeten?
N
Start 14.00 , met lekkers uit de tuin,en om 14.30 een rondleiding en omstreeks 15.30 een workshop appelazijn maken!
(hoop dat ik de leuke flyer kan attachen)

Welkom!

28-sep-2016 08:59

Heleen van Praag


a.s. donderdag tijdens Bruispunt zal Mark Koops een presentatie geven over de plannen voor een bio-agri-tuin op GOUDasfalt. Hij zoekt hiervoor samenwerking met groene ondernemers uit Gouda.

7-jun-2016 12:11

Heleen van Praag


nog een aanvulling op de aankondiging van Gerdien, omdat haar mailadres was weggevallen. Aanmelding voor de fietstocht op 4 juni kan via quechua8@hotmail.com of kijk voor alle info op de kalender bij http://goudabruist.nl/get/activiteit/19639

25-mei-2016 12:01

Gerdien Seegers


Beste mensen, Eetbaar Gouda organiseert op 4 juni 2016 alweer de 3e Eetbare Fietstocht. Dit is een fietstocht langs allerlei buurtmoestuinen in Gouda. We komen op plekken waar je normaal gesproken niet komt, of niet kan komen! Aan het eind van de middag sluiten we de tocht af in de mooie tuin van Wim en Jans met een hapje en een drankje.Hier vragen we een kleine vergoeding voor. De deelname aan de fietstocht is verder gratis. We vinden het fijn als iedereen zich via de mail aanmeldt quechua8@hotmail.com. De aanvang van de tocht is 13:00. We starten achter de Idahoeve 1 in Bloemendaal. Met vriendelijke groet, Gerdien Seegers namens Eetbaar Gouda

25-mei-2016 11:17

Gerdien Seegers


De Groene Motor heeft me gemaild dat ze een groene workshop in de aanbieding hebben. Zoals een wildplukwandeling, werken met een zeis of een les over fruitbomen. Als je interesse hebt laat het dan aub aan ons weten.

Er is de mogelijkheid om één workshop aan te bieden voor een initiatief/groep.
Zie deze link voor informatie en voorwaarden: http://www.zelfdoeninzh.nl/ergroeit-workshops-0

De workshops
Gebiedsgerichte samenwerking, Observeren en analyseren (van je tuin), Hoe kom ik aan grond?
Sociale permacultuur, Stekken en vermeerderen, De natuurlijke moestuin, Efficiënt kweken: het maken van een teeltplan, Werken met de zeis
Inleiding snoeien hoogstamfruitbomen, Voedselbossen in een notendop, Natuurlijk plaagbeheer, Imkeren op een natuurlijke manier, Wildplukwandeling


Contactgegevens van De Groene Motor
Suzanne Stolk
programmamedewerker De Groene Motor
regio Den Haag, Rotterdam e.o.
Oude Delft 116, 2611 CG Delft
t 015 215 4362
m 06 -20701983
werkdagen: ma, di, do
www.landschaperfgoedzh.nl/degroenemotor
www.zelfdoeninerfgoedengroen.nl

13-mei-2016 19:27

Gerdien Seegers


Beste groendoeners,

Voor 4 juni staat er weer een Eetbare Fietstocht op het programma. Het eindpunt is al bekend namelijk de gezellige tuin van Jans en Wim aan de Veerstalblok. Daar sluiten we de tocht af met een hapje, drankje en een goed gesprek.Wie wil er mee helpen organiseren en wie heeft leuke ideeën over hoe we de tocht nog leuker kunnen maken? Graag zo snel mogelijk reageren want 4 juni komt snel dichterbij.

gr

Gerdien

2-mei-2016 20:25

Gerdien Seegers


Op zondag 10 april zal op de radio Gouwestad aandacht besteed worden aan de buurtmoestuinen. Het thema is Gewoon groen. Welke buurttuinier zou willen aanschuiven? Graag even contact met mij opnemen. Donderdagavond 7 april wordt een bijeenkomst georganiseerd ter voorbereiding.

2-apr-2016 10:04

ClaudiJA Verschuren


Dag allemaal! Aanstaande zondag is er een hele toffe bijeenkomst in Nijmegen in voedselbos Ketelbroek en daarbij een lezing over het herstellen van Land.'
Kunnen samen gaan!
Meer info:

https://www.facebook.com/FoodforestKetelbroek/photos/a.476928932376038.1073741837.191486610920273/894622330606694/?type=3&theater
meer info

11-mrt-2016 18:35

Nadine van Ruyven


Beste groendoeners,
Op 26 januari heeft Eetbaar Gouda de Eetbare Buurtkaart en de plannen voor 2016 gepresenteerd bij de bruisavond van Gouda Bruist. Hier een verslag om iedereen up to date te houden. www.eetbaargouda.nl is de nieuwe snelle manier om op de projectpagina te komen en naar de Eetbare Buurtkaart te gaan!
Verder is verklapt dat er dit jaar weer een Eetbare fietstocht zal komen. Binnenkort gaan we brainstormen over een geschikte datum. We zijn op zoek naar mensen die mee willen denken of helpen met de organisatie van de fietstocht! Een aantal enthousiaste mensen hebben zich al aangemeld, waaronder een grafisch vormgever, een stedenbouwkundige en ervaren groendoeners. We zitten met vragen als: Welke route kunnen we het beste afleggen, zijn er nog andere leuke dingen waar we onderweg langs kunnen fietsen, wat voor info willen we de fietsers geven? Naar aanleiding van de bedachte routes worden de fiets- en wandelroutes online gezet, zodat je ook zelf er op uit kan gaan!

Wil je meedoen of denken? Of wil je iets kwijt? Laat dan je reactie achter op de projectpagina of de nieuwe facebookgroep op www.facebook.com/groups/eetbaargouda! Wordt lid zodat we makkelijker contact kunnen houden met elkaar! of mail naar nadinevanruyven@gmail.com.

Groetjes,
Eetbaar Gouda

15-feb-2016 13:41

Gerdien Seegers


Beste groendoeners,
Eetbaar Rotterdam vraagt of er groendoeners zijn in de regio die mee willen doen aan ERGroeit het stadslandbouwfestival op 2 april 2016. Ze willen deskundige (startende) lezing- en workshopgevers de gelegenheid geven zich hier te presenteren met een lezing of introductie op hun workshops. Ook is het mogelijk een plekje in te nemen op de infomarkt.
Een link naar het volledige persbericht vind je hier.

Interesse of ken je iemand voor wie dit wat is? Meld je dan aan!
Voor aanmeldingen en vragen over of suggesties over workshops kan men contact opnemen met ERGroeit via ergroeit@eetbaarrotterdam.nl. Op de website www.ergroeit.nl is meer informatie te vinden over de workshops, de tijden en locatie en toegang.

26-jan-2016 21:36

Nadine van Ruyven


Beste mensen,

Op 26 januari is er weer een bruisavond. Dit keer geeft Eetbaar Gouda een presentatie over de Eetbare Buurtkaart en de plannen die er zijn voor dit jaar. Bij deze willen we jullie van harte uitnodigen om te komen! We gaan de initiatiefnemers die deelnemen aan de kaart vragen of zij willen komen, zodat we achteraf een drankje met elkaar kunnen doen.

Hopelijk tot dan!

Datum: dinsdag 26 januari
Tijd van inloop: 19:30
Start: 20:00
Einde: rond 21:30
Locatie: Lichtfabriek, Hoge Gouwe 189

Groetjes,
Nadine van Ruyven

20-jan-2016 14:22

Nadine van Ruyven


Beste groendoeners,
Eetbaar Gouda doet een oproep aan alle groendoeners in en rondom Gouda. Graag willen we zoveel mogelijk groene initiatieven weergeven op één kaart: de Eetbare Buurtkaart.
Eetbaar Gouda ziet graag dat er meer samenhang groeit tussen de groendoeners, want we hebben een gemeenschappelijk doel; de leefbaarheid verbeteren in Gouda. Samen kunnen we meer bereiken, dus waarom niet samen op één kaart?

Dit project komt voort uit mijn studie Toegepaste Psychologie, ik heb de opdracht gekregen om zelf een opdrachtgever te vinden waarvoor ik een voorlichting kan maken.
De buurttuinen zijn nu niet allemaal even goed bereikbaar, zowel online als offline is het soms lastig contact te leggen. Voor toekomstige vrijwilligers is het fijn als de initiatieven makkelijker te vinden zijn.

Meedoen!
Heb je een initiatief en wil je deelnemen aan de Eetbare Buurtkaart, mail mij dan alstublieft via nadinevanruyven@gmail.com. Ben je geen initiatiefnemer, maar ken je er wel een? gebruik dan je netwerk om ons te helpen.

Met vriendelijke groet en alvast bedankt,
Eetbaar Gouda, Nadine

 

9-dec-2015 18:34

Annemie Lanser


Hoi allemaal,

Hopelijk hebben jullie ook zo genoten van de filmavond. Op zaterdag 28 november hebben we een Permacultuur meewerkdag van 11.00-15.00. Naast uitleg op de locatie in het Goudse Hout over Permacultuur en de beplanting laten we jullie zien hoe je bessenstruiken kan vermeerderen. We gaan bessenstruiken stekken voor het Voedselbos en braamuitlopers verwijderen. Voor koffie en thee zorgen wij. Neem een lunch mee en deel die met anderen. Tuingereedschap meenemen is handig. Voor opgave en meer informatie: alanser@filternet.nl
We zien uit naar jullie komst!

1-nov-2015 22:38
97 reacties, 5 worden getoond oudere reacties weergeven

Annemie Lanser

Hoi allemaal,
Komende dinsdag vertonen we de film Permacultuur in Nederland in het Bruispunt. Ik zou het leuk vinden je daar te ontmoeten en Eetbaar Gouda weer meer vorm te geven. Inloop vanaf 19.30 en we starten om 20.00 van harte welkom.

25-okt-2015 14:05

Annemie Lanser

Hoi allemaal,
Komende dinsdag vertonen we de film Permacultuur in Nederland in het Bruispunt. Ik zou het leuk vinden je daar te ontmoeten en Eetbaar Gouda weer meer vorm te geven. Inloop vanaf 19.30 en we starten om 20.00 van harte welkom.

25-okt-2015 14:06

ClaudiJA Verschuren

Dag allemnaal! As zondag is er een hele toffe bijeenkomst in Nijmegen in voedselbos Ketelbroek en daarbij een lezing over het herstellen van Land.'
Kunnen samen gaan!
Meer info:

https://www.facebook.com/FoodforestKetelbroek/photos/a.476928932376038.1073741837.191486610920273/894622330606694/?type=3&theater
meer info
11-mrt-2016 18:32

Gerdien Seegers

Beste mensen,

Het is alweer een jaar geleden dat de Eetbare Fietstocht plaats vond en daarna is het wat stil geweest rondom Eetbaar Gouda. Maar inmiddels komen er geluiden uit de politiek dat ze er actiever bij betrokken willen worden en daarom zou ik graag zou ik een korte inventarisatie willen maken van de buurttuinen waar nog actief in gewerkt wordt. Dus als je dit leest en nog betrokken bent bij een buurtmoestuin, of weet van het bestaan van tuinen, dan graag even aan mij doorgeven. Alvast bedankt voor de moeite.
Groet
Gerdien Seegers
7-sep-2017 16:27

Jesse de Koster

Dag moddervroeters, groene vingers en moestuiniers,

Ik wil jullie namens de kademoestuin uitnodigen voor het volgende; ons oogstfeest op zondag 8 oktober.

Vanaf half 2 is de inloop, om 2 uur een rondleiding door onze bio-perma-moestuin, ons voedsel"bos" en plantsoen... met alle ruimte tot vragen, delen van kennis, proeven en plukken van planten. Daarna delen we graag de rijkdom van onze tuin met jullie in de vorm van hapjes en drankjes en is er een open muziekjam
(neem je triangels, gitaren en drumstellen mee) om het afgelopen groenseizoen te vieren. Voor kinderen is er een groene speurtocht, een hoop te proeven en te zien en ander leuk grut om mee te spelen.

Tot dan?

https://www.facebook.com/events/845322545642981/?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22ref_newsfeed_story_type%22%3A%22regular%22%2C%22feed_story_type%22%3A%22308%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D
11-sep-2017 22:21


Ik doe ook mee