organisatie

Sterontplooiing

Sterontplooiing heeft als doel een bijdrage te leveren aan de bewustwording en ontwikkeling van allen die de kwaliteit van hun leven willen vergroten, authentiek willen zijn en hiervoor de verantwoordelijkheid willen nemen.


In de lichaamsgerichte benadering staat het lichaam centraal. Het lichaam wordt gezien als het klankbord van de emoties die in ons aangeraakt worden. Emoties kunnen ervaren is een enorme verrijking van ons leven. Zeker als deze vrij door het lichaam kunnen stromen en je werkelijk mag voelen wat je voelt. 


Emoties kunnen je ook overspoelen en gaan dan een eigen leven leiden; de emotie is te heftig om verwerkt te worden en wordt zowel het lichaam vastgezet als in de geest (mind) vastgezet. Dit betekent dat de natuurlijke stroom in het lichaam verstoord raakt en het lichaam zijn souplesse verliest en de geest het vermogen mist om adequeaat op deze emotie te reageren. Je blokkeert of reageert (te) heftig, je voelt je angstig of boos. Dit kost je bergen energie!


De lichaamsgeorienteerde psychotherapie richt zich op het vrijmaken van de natuurlijke stroom in het lichaam. Hierdoor kunnen de oude onverwerkte emoties weer vrij komen en transformeren naar vrije energie. Je hervindt je veerkracht, voelt jouw unieke eigenheid, voelt je kracht en kan je weer veilig voelen bij jezelf en in het contact met anderen.


 


 


 


 


 


 


 

Illustration
 
Deel dit: