Selma

Bewoner
Wie is Selma?

Ik ben geboren en getogen in Gouda en woon sinds 2018 in het centrum in het voormalig Stadskantoor. Hierin zijn 53 sociale huurwoningen gebouwd. 

Mijn werk en hobbies

Binnenshuis ontwikkel ik mijn online activisme. Met name op het gebied van leefbaarheid en inclusie. Op het moment leer ik bloggen, columns schrijven en fotograferen. Een langdurig leerproces met veel vallen en opstaan, omdat ik leef met verschillende chronische ziekten en handicaps.


Via Whatsapp en andere video chats ondersteun ik mensen met het schrijven van brieven. En andersom wordt ook ik voornamelijk online en telefonisch ondersteunt. 


Hoewel het moeizaam gaat lees en schrijf ik nog steeds graag.


Buitenshuis geef ik als Goudoloog op verzoek rondleidingen op de Oude Begraafplaats - Prins Hendrikstraat - Korte Akkeren. Over de geschiedenis van dit gemeentemonument, de Gouwenaars die er begraven liggen en over de natuur op deze prachtige plek. Ik vraag voor de rondleiding geen geld, eventueel een onkosten vergoeding omdat ik met de taxi reis dus een taxiretour met de miva.

Mijn omgeving

Ik waardeer mijn buren en de beschikbaarheid van winkels en barista's. Ik zou graag de toegankelijkheid verbeterd zien en wat betere overwegingen in de gemeentebesluiten ten aanzien van leefbaarheid.