Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
Project

Sluit aan bij het Buurtvergroeners Netwerk

Geplaatst op 11 juni 2024, 15:49 uur
Illustration

Hou jij je actief bezig met het vergroenen van je buurt en vind je het leuk om in contact te komen en ervaringen uit te wisselen met andere Buurtvergroeners in Gouda? Lees dan verder!
Buurtgroen Gouda is de groene tak van Gouda Bruist en er zijn zóveel mensen met groene vingers in Gouda dat het ons leuk lijkt om Buurtvergroeners en Groendoeners in Gouda met elkaar te verbinden via een Buurtvergroeners Netwerk; om met elkaar in contact te komen, de stad te vergroenen en samen groene activiteiten te ondernemen!  

Toelichting

Op de website buurtgroengouda.nl kunnen zowel individuen als organisaties nu al zelf hun groene activiteiten en berichten plaatsen die opgenomen worden in de maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

Om Buurtvergroeners elkaar beter te laten leren kennen willen we hieraan ook twee appgroepen toevoegen.

  • Een appgroep waarin alleen beheerders van Buurtgroen Gouda kunnen posten om groene activiteiten aan te kondigen (zoals De Groene Avond4daagse, Cranberry's plukken, Groene Bruisavonden)
  • Een appgroep waarin Buurtvergroeners zelf berichten kunnen delen (bv als je stekjes/plantjes over hebt of juist zoekt óf als je een andere groene hulpvraag hebt)

Uiteraard bepaal je zelf óf en in welke appgroep je wilt én kun je er op ieder moment weer uit.

We vinden het leuk om te weten hoe je nu al betrokken bent bij het groen in je buurt; of je een geveltuintje hebt, een Groen-moet-je-doen/boomspiegel beheert of dat je planten redt, een buur helpt of actief bent bij een buurt(moes)tuin.

Tijdens Het Festival Gouda Maakt Toekomst op 2 juni hebben we al een begin gemaakt met het Buurtvergroeners Netwerk.
Als het je leuk lijkt om ook onderdeel te worden van het Buurtvergroeners Netwerk vul dan het Google-formulier in.
Dan ontvang je van ons* een tof Buurtgroen Bijenhotel om op te hangen bij je geveltuin/boomspiegel/buurttuin. Zo help je je Wijkbij én laat je aan iedereen zien dat je een echte Buurtvergroener bent! De eerste bijenhotels hangen al in de stad! Heb jij al een Buurtvergroener gespot?

*we brengen 'm langs of je haalt 'm op.

Het Buurtvergroenersformulier vind je hier

Gewenst resultaat 
De realisatie van een Netwerk van Buurtvergroeners in Gouda om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.
Lopend
Deel dit:
1 projectupdate

Mascha Bom

Project volgens planning

De eerste Buurtvergroeners hebben hun Buurtgroenbijenhotels opgehangen en die vallen in de smaak! De kleinste bamboebuisjes zijn al meteen in gebruik genomen door de Tronkenbij (de Wijkbij van de Binnenstad).

0
Open de update in eigen pagina