Project
Lopend

Straatbieb Gouda

Geplaatst op 12 november 2013, 11:57 uur

Je ziet het regelmatig op campings, in cafés, in oude telefooncellen, bij iemand voor de deur of op andere onverwachte plekken: boeken!  

Het idee bestaat al jaren en komt overwaaien uit Amerika: zet op een openbare plaats een boekenkast neer om met je eigen buurt of wijk boeken uit te wisselen. 

Ook in Gouda staan tientallen straatbiebs. Een straatbieb nodigt op een laagdrempelige manier mensen uit tot lezen, tot praten over literatuur, tot delen van favorieten en passies. Een straatbieb verbindt buurtbewoners en passanten. 

Wil je meedoen? Word dan lid van deze groep en/of kijk op de Facebookpagina Straatbieb Gouda.

Bekijk alle locaties van straatbiebs in Gouda op de kaart 

thema deeleconomie
Illustration
 
Deel dit:
2 project-updates

Heleen van Praag

25-jun-2020 22:55

Deze mooie Straatbieb staat in de Klimopstraat in Korte Akkeren. 'Hij loopt super, deze kast', vertelt Wendy. Jong en oud komt hier boeken lenen. Er worden ook wel eens plantjes in gezet en laatst zelfs twee kinderfietsjes, 'gratis mee te nemen'. Die zijn al weer opgehaald.
0

Open de update in eigen pagina
106 reacties

Alianne ter Veer

Komt goed, niet Mirjam?
wo 6 september 2017 14:06

bericht verwijderd

Miranda van Elswijk

We hebben een nieuwe kaart gemaakt met alle Straatbiebs: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?fbclid=IwAR1UJZz5aPBSqvqSGF-9VO3 Lees meer
vr 18 januari 2019 09:28

A. van der Velden

Wij hadden een straatbiebje op Albrechtsveld 96. Inmiddels is het straatbiebje verhuisd naar Albrechtsveld 90, omdat wij zelf in een andere straat zijn gaan wonen. Zouden jullie de kaart willen aanpassen?
do 2 mei 2019 08:12

Miranda van Elswijk

Bedankt voor het doorgeven!
Is aangepast op de kaart; zie https://www.google.co Lees meer
do 2 mei 2019 09:04
Wil je reageren? Meld je dan aan.