Project

Straatbieb Gouda

Geplaatst op 12 november 2013, 11:57 uur

Je ziet het regelmatig op campings, in cafés, in oude telefooncellen, bij iemand voor de deur of op andere onverwachte plekken: boeken!  

Het idee bestaat al jaren en komt overwaaien uit Amerika: zet op een openbare plaats een boekenkast neer om met je eigen buurt of wijk boeken uit te wisselen. 

Ook in Gouda staan tientallen straatbiebs. Een straatbieb nodigt op een laagdrempelige manier mensen uit tot lezen, tot praten over literatuur, tot delen van favorieten en passies. Een straatbieb verbindt buurtbewoners en passanten. 

Wil je meedoen? Word dan lid van deze groep en/of kijk op de Facebookpagina Straatbieb Gouda.

Bekijk alle locaties van straatbiebs in Gouda op de kaart 

thema 
deeleconomie
Lopend
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Miranda van Elswijk


Op woensdag 24 mei vanaf 19.30 uur is er in de bibliotheek Gouda een (kennismakings)bijeenkomst voor mensen die een straatbieb hebben of van plan zijn om er een neer te zetten. We zitten in de Steenlandzaal van de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20. Meer informatie over het programma volgt, maar ...

lees meer
1
Open de update in eigen pagina

Heleen van Praag


Deze mooie Straatbieb staat in de Klimopstraat in Korte Akkeren. 'Hij loopt super, deze kast', vertelt Wendy. Jong en oud komt hier boeken lenen. Er worden ook wel eens plantjes in gezet en laatst zelfs twee kinderfietsjes, 'gratis mee te nemen'. Die zijn al weer opgehaald.
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 109 reacties

A. van der Velden

do 2 mei 2019 08:12
Wij hadden een straatbiebje op Albrechtsveld 96. Inmiddels is het straatbiebje verhuisd naar Albrechtsveld 90, omdat wij zelf in een andere straat zijn gaan wonen. Zouden jullie de kaart willen aanpassen?

Miranda van Elswijk

wo 31 mei 2023 18:48
Op 24 mei was er een bijeenkomst voor (toekomstige) straatbiebeigenaren. Het verslag vind je hier: https://docs.google.com/document/d/1H2MkEOO79AYOUgAZaezmiSIVInMttEeY/edit?usp=sharing&ouid=104234003003323884611&rtpof=true&sd=true. Een van de ideeën is om een WhatsApp-groep te starten met eigenaren / co... lees meer

Miranda van Elswijk

za 19 augustus 2023 14:52
Er is nu ook een straatbieb op station Gouda!

Miranda van Elswijk

wo 20 december 2023 18:51
De bibliotheek Gouda nodigde (toekomstige) straatbiebeigenaren uit voor een bijeenkomst op 24 mei in de Chocoladefabriek. Aan deze uitnodiging gaven ruim twintig mensen gehoor. Op 30 januari is de volgende bijeenkomst.

Heb jij een onderwerp dat je graag aan de orde zou willen hebben op 30 januari? Of ... lees meer