Project   

Lichtpuntjes Gouda – ook in jouw buurt

A
Geplaatst op 12 oktober 20, 17:24 uur

Lichtpuntjes Gouda – óók in jouw buurt! is een gezamenlijke actie om alle Gouwenaars in de donkere maanden van 2020 een hart onder de riem te steken. De verschillende initiatieven dragen bij aan verbondenheid in buurt en stad, zodat we aan deze periode, ondanks alle moeilijkheden en beperkingen, ook iets positiefs kunnen overhouden.

Onder Lichtpuntjes Gouda vinden verschillende deelacties plaats:
1.    65 Kerstbomen in de buurt
2.    Gouda Verlicht
3.    Lichtpuntjes-kaartenactie
4.    Gouda sjaals
5.    65 seconden Video Challenge voor jongeren
6.    Voorstelling SCROOGE in 10 minuten
7.    Reizend dagboek in de buurt
8.    Hartverwarmende gesprekken op de anderhalvemeterbank

De placemat Lichtpuntjes Gouda die huis-aan-huis wordt verspreid verbindt alle acties met elkaar en vestigt ook de aandacht op andere lichtpuntjes in Gouda. Bij alle acties wordt rekening gehouden met de corona maatregelen.

Lichtpuntjes Gouda is een samenwerking van Gouda Bruist, SOG, Een Heerlijk Thuis, Wijkteam Nieuwe Park, Kleintheater Zwaan, Goudse Schouwburg, Cultuurhuis Garenspinnerij, Sociaal Makelaars, Sportpunt Gouda, Gouda bij Kaarslicht, Kwadraad, Gemiva en vele vrijwilligers.

Iedereen is welkom om mee te doen en aan te haken met (eigen) positieve acties. 

Toelichting

Toelichting deelacties:

1) 65 kerstbomen in de buurt
Gouda bij Kaarslicht wordt dit jaar voor de 65e keer gehouden, maar dit keer digitaal. Om toch in de sfeer te komen kunnen bewoners een kerstboom aanvragen en het gezellig maken in hun buurt. Er zijn 65 bomen beschikbaar met verlichting. Voor transport wordt gezorgd. 

2) Gouda Verlicht
Iedereen kan zijn huis sfeervol verlichten en dit aanmelden op goudaverlicht.nl, zo ontstaat een lichtjesroute die mensen op hun eigen moment kunnen uitstippelen en wandelen.

3) Lichtpuntjes Kaartenactie
Stuur elkaar een lichtpuntje in de vorm van een wens, compliment of hulpaanbod. Speciale kaarten zijn gratis verkrijgbaar via alle winkeliers in de binnenstad.
Op de kaart staat de tekst van het speciaal voor Gouda gemaakte lied ‘wij dragen het licht’ van Elise Mannah. Zij treedt ook op met het lied tijdens de digitale editie van Gouda bij Kaarslicht.

4) Gouda sjaals 
De Binnenstadsondernemers zorgen ook dit jaar voor duizenden lichtpuntjes in de stad met de feestverlichting. Ze zorgen voor veilig winkelen zodat jij ook een lichtpuntje kunt kopen voor iemand anders. Met een gele sjaal laten ze je weten dat de binnenstad je niet in de kou laat staan. Laat jij de binnenstad niet in de kou staan?

5) VideoChallenge Lichtpuntjes in 65 seconden
Jongeren worden opgeroepen mee te doen aan de challenge: maak een filmpje over ‘Lichtpuntjes Gouda’ in 65 sec. Er zijn leuke prijzen en de winnende filmpjes worden vertoond in Cinema Gouda!

6) SCROOGE in 10 minuten
Scrooge is het op één na beroemdste kerstverhaal ter wereld. Op kerstavond wordt dit verhaal lange verhaal van Charles Dickens in de Goudse Schouwburg gespeeld door alleen een oudere man en een jong meisje binnen slechts 10 minuten onder regie van Peter Meijer.

7) Reizend dagboek door de buurt
Deel jouw gedachten, verhaal, recept, tekening, gedicht, lied, uitnodiging, idee, wens of verlangen met je buurt in het reizend dagboek. Schrijf er iets in en geef het door aan je buren, zodat we van elkaar horen en een beetje met elkaar mee kunnen leven.

8) Hartverwarmende gesprekken op de anderhalvemeterbank
Heb je behoefte aan wat gezelligheid of een luisterend oor? Op de mobiele anderhalvemeterbank die door de wijk reist kun je terecht voor een hartverwarmend gesprek.

thema sociale cohesie, maatschappelijke ondersteuning
E-mailadres
samen@goudabruist.nl
Gewenst resultaat Zo veel mogelijk lichtpuntjes voor alle Gouwenaars!
2 project-updates

Heleen van Praag


Deze week een hele pagina over Lichtpuntjes Gouda in de Goudse Post! De subsidie toekenning van Goudapot is gelukkig binnen en de eerste acties zijn meteen gestart. De aanvragen voor de 65kerstbomen actie komen al binnen! En je kunt bijdragen aan een lichtjesroute door je huis aan te melden op Gouda...

Lees meer
19-nov.-2020 21:17

Heleen van Praag


De plannen voor Lichtpuntjes Gouda zijn inmiddels een stuk concreter. Met kerstbomen in de buurt, lichtjesroutes, lichtpuntjes kaarten, Gouda sjaals, reizende dagboeken, 65 seconden video challenge, een anderhalvemeterbank en andere mooie acties. Meer informatie volgt binnenkort via deze website en ...

Lees meer
12-nov.-2020 22:22
3 reacties

bericht verwijderd

carolyt koops

Vanmiddag nog niet van de partij, volgende week hopelijk wel ! Tot dan
2-nov.-2020 11:04

Heleen van Praag

Leuk Carolyt! Tot maandag!
3-nov.-2020 14:53

Loes Vrolijk

Wat een leuk project, ik ga meedenken! Een lichtmeditatie op MP3? een kerstverhaal voorlezen?
13-nov.-2020 11:36

Arie Jan van de Wetering

Leuk Lpes. Er is van alles gaande. Wellicht bij één van de projecten aanhaken?
19-nov.-2020 21:49
Wil je reageren? Meld je dan aan.
Ik wil deelnemen