Project

Lichtpuntjes Gouda – ook in jouw buurt

Geplaatst op 18 november 2020, 10:05 uur

Bekijk hier de terugblik op Lichtpuntjes Gouda

Lichtpuntjes Gouda – óók in jouw buurt! is een gezamenlijke actie om alle Gouwenaars in de donkere maanden van 2020 een hart onder de riem te steken. De verschillende initiatieven dragen bij aan verbondenheid in buurt en stad, zodat we aan deze periode, ondanks alle moeilijkheden en beperkingen, ook iets positiefs kunnen overhouden.

Onder Lichtpuntjes Gouda vinden verschillende deelacties plaats:
1.    65 Kerstbomen in de buurt
2.    Gouda Verlicht
3.    Lichtpuntjes-kaartenactie
4.    Gouda sjaals
5.    65 seconden Video Challenge voor jongeren
6.    Voorstelling SCROOGE in 10 minuten
7.    Reizend dagboek in de buurt
8.    Hartverwarmende gesprekken op de anderhalvemeterbank
9.    65 Woordenwedstrijd


De placemat Lichtpuntjes Gouda die huis-aan-huis wordt verspreid verbindt alle acties met elkaar en vestigt ook de aandacht op andere lichtpuntjes in Gouda. Bij alle acties wordt rekening gehouden met de corona maatregelen.

Lichtpuntjes Gouda is een samenwerking van Gouda Bruist, SOG, Een Heerlijk Thuis, Wijkteam Nieuwe Park, Kleintheater Zwaan, Goudse Schouwburg, Cultuurhuis Garenspinnerij, Sociaal Makelaars, Sportpunt Gouda, Gouda bij Kaarslicht, Kwadraad, Gemiva en vele vrijwilligers.

Iedereen is welkom om mee te doen en aan te haken met (eigen) positieve acties. 

Toelichting

Toelichting deelacties:

1) 65 kerstbomen in de buurt
Gouda bij Kaarslicht wordt dit jaar voor de 65e keer gehouden, maar dit keer digitaal. Om toch in de sfeer te komen kunnen bewoners een kerstboom aanvragen en het gezellig maken in hun buurt. Er zijn 65 bomen beschikbaar met verlichting. Voor transport wordt gezorgd. 

2) Gouda Verlicht
Iedereen kan zijn huis sfeervol verlichten en dit aanmelden op goudaverlicht.nl, zo ontstaat een lichtjesroute die mensen op hun eigen moment kunnen uitstippelen en wandelen.

3) Lichtpuntjes Kaartenactie
Stuur elkaar een lichtpuntje in de vorm van een wens, compliment of hulpaanbod. Speciale kaarten zijn gratis verkrijgbaar via alle winkeliers in de binnenstad.
Op de kaart staat de tekst van het speciaal voor Gouda gemaakte lied ‘wij dragen het licht’ van Elise Mannah. Zij treedt ook op met het lied tijdens de digitale editie van Gouda bij Kaarslicht.

4) Gouda sjaals 
De Binnenstadsondernemers zorgen ook dit jaar voor duizenden lichtpuntjes in de stad met de feestverlichting. Ze zorgen voor veilig winkelen zodat jij ook een lichtpuntje kunt kopen voor iemand anders. Met een gele sjaal laten ze je weten dat de binnenstad je niet in de kou laat staan. Laat jij de binnenstad niet in de kou staan?

5) VideoChallenge Lichtpuntjes in 65 seconden
Jongeren worden opgeroepen mee te doen aan de challenge: maak een filmpje over ‘Lichtpuntjes Gouda’ in 65 sec. Er zijn leuke prijzen en de winnende filmpjes worden vertoond in Cinema Gouda!

6) SCROOGE in 10 minuten
Scrooge is het op één na beroemdste kerstverhaal ter wereld. Op kerstavond wordt dit verhaal lange verhaal van Charles Dickens in de Goudse Schouwburg gespeeld door alleen een oudere man en een jong meisje binnen slechts 10 minuten onder regie van Peter Meijer.

7) Reizend dagboek door de buurt
Deel jouw gedachten, verhaal, recept, tekening, gedicht, lied, uitnodiging, idee, wens of verlangen met je buurt in het reizend dagboek. Schrijf er iets in en geef het door aan je buren, zodat we van elkaar horen en een beetje met elkaar mee kunnen leven.

8) Hartverwarmende gesprekken op de anderhalvemeterbank
Heb je behoefte aan wat gezelligheid of een luisterend oor? Op de mobiele anderhalvemeterbank die door de wijk reist kun je terecht voor een hartverwarmend gesprek.

9) 65 Woordenwedstrijd
Maak een verhaal over jouw persoonlijk lichtpuntje in coronatijd van precies 65 woorden, inclusief titel. Niet meer en niet minder.

thema 
sociale cohesie, maatschappelijke ondersteuning
Gewenst resultaat 
Zo veel mogelijk lichtpuntjes voor alle Gouwenaars!
Idee
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 4 projectupdates

Peterpaul Kloosterman

Project volgens planning

Vandaag is – bij het bekend maken van de winnaars van de 65 woordenwedstrijd in de Goudse Post – officieel een einde gekomen aan het project Lichtpuntjes Gouda. We hebben een terugblik op het project (start oktober 2020) gemaakt die je hier kan downloaden en bekijken

We zijn tegelijkertijd zo enth...

lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina

Heleen van Praag


Vorige week zijn de placemats Lichtpuntjes Gouda bezorgd via de Goudse Post. Hierin vind je alle acties van Lichtpuntjes Gouda. Hoewel het geen reclamedrukwerk is, is het niet bezorgd bij mensen met een ja-nee sticker op de brievenbus.
Bekijk de placemat hieronder of haal een exemplaar op een van dez...

lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

carolyt koops

ma 2 november 2020 11:04
Vanmiddag nog niet van de partij, volgende week hopelijk wel ! Tot dan

Heleen van Praag

di 3 november 2020 14:53
Leuk Carolyt! Tot maandag!

Loes Vrolijk

vr 13 november 2020 11:36
Wat een leuk project, ik ga meedenken! Een lichtmeditatie op MP3? een kerstverhaal voorlezen?

Arie Jan van de Wetering

do 19 november 2020 21:49
Leuk Lpes. Er is van alles gaande. Wellicht bij één van de projecten aanhaken?

Tessa Halm

do 3 december 2020 14:46
Hoi! Kan ik het Kampioenschap Thuis Legpuzzelen als deelactie laten opnemen op deze pagina? Ik zie even niet hoe dat moet en wil ook graag dat mooie pictogrammetje van Peterpaul erbij hebben :-)

Sjouk Engels

vr 11 december 2020 12:59
Lichtpuntjes in appartementengebouw Blekerspoort aan de Agnietenstraat, ingang tegenover de Cheese Experience. Boven aan dakterrassen kerstlichtjes, kerstboom in hal met wenskaartjes van bewoners aan elkaar, in hal grote lampenkap van Goudse glazen, in gezamenlijke hallen op elke etage kerstversierin... lees meer

Arie Jan van de Wetering

wo 10 februari 2021 11:29
Lichtpuntjes Gouda gaat door...sterker nog, er wordt al gebakken! Check de nieuwste actie voor Valentijn: https://goudabruist.nl/project/8059/valentijnsactie