Wens

Maak 't olifantenpaadje officieel!

natuur en milieu > water en groen
Geplaatst op 2 juli 2017, 21:50 uur

Voor de Tunnelflat in Gouda ligt een olifantenpaadje. Dat houdt al jaren moedig stand. Een olifantenpaadje is een onofficieel weggetje door een grasveld dat in de loop van de tijd ontstaat omdat gebruikers steeds een stuk van het officiële pad afsnijden. Een mens neemt toch liever de voor de hand liggende weg dan de omweg.

Bij de herinrichting van het gebied rond de Spoorstraat en Burg. Jamessingel is voor voetgangers komende vanuit de Graaf Florisweg een wat onlogische bestrating aangelegd. Dat voetgangers dit inderdaad onlogisch vinden is te zien aan de instandhouding van dat olifantenpaadje.

Regelmatig maak ook ik, wandelend richting treinstation, dankbaar gebruik van het olifantenpaadje. Ik ben extra gevoelig voor omwegen. Ik heb namelijk reuma en nogal slechte knieën. Dan ben je er op gespitst om zoveel mogelijk onnodige stappen te vermijden. Maar ook de gezonde Gouwenaar loopt liever logisch dan om.
Begin februari 2016 heb ik er al eens over getwittert. De reactie van de gemeente was toen dat dit zo volgens de plannen was aangelegd. Maar beste gemeente, soms stemt de burger letterlijk met zijn voeten over plannen. Elke dag weer komen er zoveel Gouwenaars over dit olifantenpaadje gelopen dat gras geen kans krijgt om te groeien. Mag er nu eindelijk eens een klein bestraat paadje worden aangelegd?
Yvonne Balvers


Illustration
 
Mensen die deze wens delen: 7
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit: